Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παιχνίδια νεύρων και πολέμου από την Άγκυρα στα Ίμια


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Την πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ίμια, όπου εκτελούσε πτήσεις σε χαμηλό ύψος, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ελικόπτερο τη τουρκικής ακτοφυλακής που έκανε χαμηλές πτήσεις στα Ίμια, έχασε ύψος και συνετρίβη στην θάλασσα.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για πτώση του ελικοπτέρου σε διεθνή ύδατα, σημειώνοντας ότι στην περιοχή σπεύδουν ελληνικά, αλλά και τουρκικά μέσα διάσωσης.

Οι αναφορές αυτές, εφόσον επαληθευθούν, καθώς μέχρι στιγμής οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και το Λιμενικό δεν επιβεβαιώνουν το περιστατικό, αναμένεται να πυροδοτήσουν νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην περιοχή ως αυτή τη στιγμή υπάρχει η συνήθης – τον τελευταίο μήνα –αυξημένη αεροναυτική τουρκική δραστηριότητα, την οποία οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν.

Το θερμόμετρο έχει ανέβει ήδη λόγω της εξόδου στο Αιγαίο του πλοίου "Τσεσμέ", αλλά και του ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι τουρκικές δυνάμεις εκτέλεσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δυτικά της Λέσβου, σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας.

Πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, διαψεύδουν την είδηση, καθώς στο σημείο βρίσκεται από το πρωί πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού σώματος και δεν έχει δοθεί κάποιο τέτοιο σήμα.

Προφανέστατα η Άγκυρα επιθυμεί να "θερμάνει" το Αιγαίο, αποστέλλοντας μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στην Ελλάδα, την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Τα παιχνίδια του Ερντογάν γίνονται ολοένα και πιό επικίνδυνα και απαιτείται η μέγιστη προσοχή απέναντί του, αφού ο "σουλτάνος" βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση και αναζητά μια νίκη ή μια αιτία για εθνική συσπείρωση στο πρόσωπό του. Και, φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το "σχεδιασμένο ατύχημα" (τουρκική προβοκάτσια) εις βάρος κάποιου τουρκικού ελικοπτέρου ή πλοίου του τουρκικού Λιμενικού, που ως εξέλιξη θα έχει ένα (βολικό για τον Ερντογάν) θερμό επεισόδιο.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]