Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Συρία τείνει να γίνει το "Βιετνάμ" της Τουρκίας


Γιατί είναι ορθές οι συστάσεις προς τον Ερντογάν να μην αποτολμήσει αποστολή στρατευμάτων επειδή θα «αιχμαλωτιστούν» στο συριακό έδαφος

Η συμβουλή των εχεφρόνων αναλυτών, προς όλες τις δυνάμεις που εκστρατεύουν σε ξένη χώρα, είναι να αποφύγουν την αποστολή στρατευμάτων στο έδαφός του, προς αποφυγή απωλειών, με δεδομένο ότι στην εποχή μας τα πλήγματα κατά του εχθρού δεν προέρχονται από πυρά των τυφεκίων των στρατιωτών.

Είναι αυτό που συνέβη με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, όπου δεν μέτρησαν νεκρούς οι ΗΠΑ, ευγνωμονούσες ίσως τον Βρετανό στρατηγό στη Νάπολι, που μεταχειρίστηκε όλα τα μέσα για να αποτρέψει τον Αμερικανό στρατηγό Γουέσλι Κλαρκ που σκεπτόταν απόβαση στρατιωτών στο γιουγκοσλαβικό έδαφος.

Και είναι αυτό που δεν συνέβη στο Βιετνάμ, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχώς αυξάνονταν, αδυνατούσες να αντιμετωπίσουν τους Βιετκόγκ που χάνονταν στις υπόγειες στοές της δύσβατης ζούγκλας, βγαίνοντας απ’ αυτές για να καταφέρουν καταδρομικά πλήγματα και να επιστρέψουν. Σήμερα, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά του πολέμου στις αμερικανικές πόλεις, με επικεφαλής διάσημους χολυγουντιανούς αστέρες, διοργανώθηκαν από την ίδια την CIA, ώστε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων να μη αποδοθεί σε αδυναμία των ΗΠΑ, αλλ’ ότι προήλθε από την πίεση και απαίτηση του αμερικανικού λαού.

Με βάση τα ανωτέρω, θεωρούνται ορθές οι συστάσεις προς τον Ερντογάν να μη αποτολμήσει αποστολή στρατευμάτων επειδή θα «αιχμαλωτιστούν» στο συριακό έδαφος, όπως και συμβαίνει κατά τη στιγμή που από τον Αύγουστο που ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», ακόμη είναι «κολλημένα» έξω από την Αλ Μπαμπ, που βρίσκεται επί των τουρκικών συνόρων, με κίνδυνο να εμπλακούν σε άμεση σύγκρουση με τον συριακό στρατό. Εκεί κατατείνουν όλες οι πληροφορίες.

Το μεγάλο πρόβλημα βεβαίως, δεν είναι μόνον η ισχύς των συριακών δυνάμεων, που δεν φαίνεται να υπολογίζει ο Ερντογάν, αλλά ότι αυτές υποστηρίζονται από τους Ρώσους και την ρωσική πολεμική αεροπορία στην περιφέρεια της πόλης Αλ Μπαμπ, που κατέχεται ακόμη από τους τζιχαντιστές, αλλά και που οι συριακές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία, πλησιάζουν επικίνδυνα τα τουρκικά στρατεύματα.

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη καθώς μια σύγκρουση μεταξύ των δυο πλευρών θα φέρει αυτόματα αντιμέτωπους τους Ρώσους με τους Τούρκους και θα αλλάξει άρδην σε δραματικό βαθμό τις ισορροπίες στον εσωτερικό πόλεμο της Συρίας. Να σημειωθεί πάντως, πως δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιο μυστήριο στον ρωσικό βομβαρδισμό και τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών.

Σύμφωνα με πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του έγκυρου «Aviationist», είναι εγγενώς επικίνδυνο για τα στρατεύματα στο έδαφος να επιχειρούν σε περιοχές που η Αεροπορία πραγματοποιεί προσβολές στόχων τους οποίους ενίοτε καταδεικνύουν οι δυνάμεις στο έδαφος, καθώς ακόμα και μικρά λάθη στους υπολογισμούς ή/και τα στοιχεία που δεν αξιοποιούνται σωστά, μπορούν να οδηγήσουν σε τραγωδίες.

Να σημειώσω βεβαίως, ότι δεν είναι μόνον οι δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες που μετρούν οι Τούρκοι σ’ αυτήν την επιχείρηση. Προχθές μόνον, πλην του ενός στρατιώτη που κτυπήθηκε από τους τζιχαντιστές, σε συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και μελών του PKK, σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Ίσως ο Ερντογάν, να στηρίχθηκε στις καλές σχέσεις που είχε με τους τζιχαντιστές και δεν έλαβε υπόψη ότι αυτές διερράγησαν, με ορισμένες τουλάχιστον ομάδες εξ αυτών. Βουλευτής της αντιπολίτευσης κατήγγειλε -και το δημοσίευσε η Χουριέτ, αλλά μετ’ ολίγον απάλειψε την ανάρτηση- ότι κατά την ομηρία των 49 Τούρκων διπλωματών στην Δαμασκό από τους τζιχαντιστές, στην εκφρασθείσα ανησυχία Τούρκου στρατηγού για την τύχη τους, του είπε να μη ανησυχεί, δεν θα τους πειράξουν, και τον κάλεσε να ασχοληθεί με άλλο θέμα.
Ο Ερντογάν δεν θα αποχωρήσει. Έχει το πλεονέκτημα ότι ο τουρκικός λαός θα διαμαρτύρεται σιωπηλά για την δυστυχία του, όπως κάνει και τώρα σε μια χώρα που απαγορεύει τις απεργίες. Φαίνεται όμως, πως άπλωσε τα πόδια του πολύ μακριά έξω από το κρεβάτι.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]