Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα βλέμματα όλων μας σύντομα θα στραφούν στο Μόναχο…


Η κρίσιμη συγκυρία που βρίσκεται από απόψεως στρατηγικής ισορροπίας ολόκληρος ο πλανήτης, αναμένεται να μεγιστοποιήσει τη σημασία της ετήσιας Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, πρωτεύουσα της Βαυαρίας, στη Γερμανία, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου από το πρωί, καθώς ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Μαξ Τίλερσον.

Εκεί θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις, εάν όλα όσα έχουν γίνει στο εσωτερικό των ΗΠΑ και γενικότερα διεθνώς που εμπλέκουν τις σχέσεις Ουάσιγκτον και Μόσχας, «πάγωσαν» λίγο το ειλικρινές χαμόγελο που διέκρινε κανείς, όταν ο Τίλερσον συναντούσε τη ηγεσία του Κρεμλίνου με την ιδιότητα του επικεφαλής της ExxonMobil, έχοντας αποδείξει ότι ξέρει να συνεργάζεται με τους Ρώσους, οι οποίοι προχώρησαν μάλιστα και στη βράβευσή του.

Εναλλακτικά, ή επιπρόσθετα, οι δυο υπουργοί Εξωτερικών θα μπορούσαν να συναντηθούν μια μέρα νωρίτερα, στη διάρκεια της Υπουργικής Διάσκεψης της «Ομάδας των 20» (G20) που θα πραγματοποιηθεί στη Βόνη την Πέμπτη και την Παρασκευή… Το σίγουρο είναι πως κάτι θα γίνει.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]