Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς μετωπική σύγκρουση Τουρκία και Συρία


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική σύγκρουση βρίσκονται οι τουρκικές και υποστηριζόμενες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος που υποστηρίζονται από τους Ρώσους και την ρωσική πολεμική αεροπορία στην περιφέρεια της πόλης El Bab, που ακόμα κατέχεται από τους Τζιχαντιστές.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία πλησιάζουν επικίνδυνα την πόλη El Bab, την οποία εδώ και μέρες πολιορκεί ο λεγόμενος Συριακός Απελευθερωτικός Στρατός της αντιπολίτευσης και οι τουρκικές δυνάμεις της επιχείρησης, «Ασπίδα του Ευφράτη».

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη καθώς μια σύγκρουση μεταξύ των δυο πλευρών θα φέρει αυτόματα αντιμέτωπους τους Ρώσους με τους Τούρκους και θα αλλάξει άρδην σε δραματικό βαθμό τις ισορροπίες στον εσωτερικό πόλεμο της Συρίας.

Ήδη η Άγκυρα μετά το πατατράκ που έπαθε με τον ρωσικό βομβαρδισμό των θέσεων της, έχει σημάνει συναγερμό και ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Συρία μεταφέροντας πυραύλους Stınger και Rapıer, ενώ καταφθάνουν και δυνάμεις καταδρομών για να στηρίζουν τις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στο συριακό έδαφος.

Τιε εξελίξεις παρακολουθούν από του σύνεγγυς και οι λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» που έχουν συστήσει οι Κούρδοι που ενισχύουν συνεχώς τις γραμμές τους στην περιφέρεια του Menbiç έτοιμοι να προελάσουν δυτικά σε βάρος των τουρκικών θέσεων.

Η κατάσταση θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Πηγή ΝikosΧeiladakis



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]