Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Foreign Policy: Το 2017 προβλέπονται πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία, Ιράκ και... Τουρκία!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με ένα εντυπωσιακό άρθρο το γνωστό αμερικανικό περιοδικό εξωτερικής πολιτικής, Foreign Policy, που πρώτο είχε -από την δεκαετία του ενενήντα (1996)-, προβλέψει την άνοδο της ισλαμικής τρομοκρατίας, αναφέρει ότι για το 2017 οι περιοχές όπου θα σημειωθούν έντονες πολεμικές συγκρούσεις, είναι η Συρία, το Ιράκ αλλά και η Τουρκία.

Συγκεκριμένα το Foreign Policy δημοσιεύει μια έρευνα στην οποία αναφέρονται οι 10 πιο εύφλεκτες περιοχές του πλανήτη μέσα στο 2017. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι πρώτες περιοχές που θα σημειωθούν έντονες πολεμικές συγκρούσεις με όλες τις συνέπειες αυτής της προοπτικής, είναι οι Συρία, το Ιράκ και η Τουρκία. Δηλαδή η Τουρκία συγκαταλέγεται στις πιο εύφλεκτες περιοχές του πλανήτη.

Οι υπόλοιπες περιοχές που θα σημειωθούν ένοπλες συγκρούσεις είναι οι Υεμένη, το Τσαντ στην Αφρική, το Κονγκό, τον νότιο Σουδάν, Αφγανιστάν, Μιανμάρ, Ουκρανία και …Μεξικό. (!).

Για την Τουρκία, που μας ενδιαφέρει άμεσα, προβλέπεται στο εσωτερικό να αυξηθούν οι πολεμικές συγκρούσεις με το κουρδικό ΡΚΚ, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ εξακολουθεί ο κίνδυνος της εκδήλωσης καινούργιου πραξικοπήματος με εμφύλιοπολεμικές προοπτικές. Όπως αναφέρεται, η εκδίωξη περίπου 100 χιλιάδων ατόμων από τον κρατικό μηχανισμό, τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας ενώ συνεχίζονται οι διώξεις, έχει δημιουργήσει ένα καινούργιο σώμα που βρίσκεται πλέον σε απ’ ευθείας σύγκρουση με το ισλαμικό καθεστώς.

Παράλληλα οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά και με την Ρωσία, θα περάσουν από πολύ έντονες φάσεις καθώς τα συμφέροντα του τουρκικού καθεστώτος αναπόφευκτα θα έρθουν σε αντιπαράθεση με τις δυο υπερδυνάμεις. Επίσης και με το Ιράν προβλέπεται η Τουρκία να έρθει σε ανοιχτή ρήξη, παρά την επιφανειακή προσέγγιση που έχει επιτευχθεί τον τελευταίο καιρό.

Όσο για εμάς, δεν αναφέρεται τίποτα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]