Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πετάνε» ανέργους εκτός ΟΑΕΔ


Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν επίδομα και κάρτα ανεργίας

Με αναστολή έως και περικοπή του επιδόματος καθώς και της κάρτας ανεργίας θα κινδυνεύουν όσοι άνεργοι δεν αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ψάχνουν για δουλειά.

Αντιμέτωποι με τον ίδιο κίνδυνο βρίσκονται και όσοι δεν αποδέχονται εργασία σε τομείς που δεν έχουν σχέση με την ειδικότητά τους και προσφέρουν πολύ χαμηλές αμοιβές.

Οπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αγορά αυτό προβλέπει εισήγηση για τον Κανονισμό του ΟΑΕΔ που έχει τεθεί προς έγκριση στην υπουργό Εργασίας και περιλαμβάνει μέτρα ελέγχου της ανεργίας, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, καθώς και επιβαλλόμενων κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε υποχρεώσεις.

Ο Κανονισμός υπερψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κανονισμός προβλέπει ότι οι επιδοτούμενοι άνεργοι μπορεί να χάνουν το επίδομα ανεργίας ή να διαγράφονται από το μητρώο ανέργων ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα απολέσουν την ιδιότητα του ανέργου εάν υποπέσουν σε μια σειρά παραπτωμάτων.

Ο άνεργος θα πρέπει να παρέχει αποδείξεις ότι αναζητεί δουλειά, είτε μέσω προσωπικής συνέντευξης, είτε μέσω στοιχείων που θα παρουσιάσει.

Ο άνεργος δικαιούται να απορρίψει θέση απασχόλησης που του προτείνει ο Οργανισμός μόνον αν συντρέχουν λόγοι όπως είναι η απόσταση από τον τόπο κατοικίας αλλά και πάλι σε συνδυασμό με το διάστημα που είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οσο περισσότερους μήνες επιδοτείται τόσο πιο δυσμενείς είναι οι όροι με τους οποίους είναι υποχρεωμένος να εργάζεται



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενω οι πραγματικοι ανεργοι ειναι γυρω στα 2,5 εκ (ισως και παραπανω)οι υπηρεσιες του ΟΑΕΔ τους βγαζουν λιγοτερους απο τους μισους.Χρησιμοποιουν διαφορα τεχνασματα για να διαγραφουν ανεργους και ειδικωτερα επιδοτουμενους που ειναι ΠΟΛΛΟΣΤΗΜΟΡΙΟ των πραγματικων αλλα και των εγγεγραμμενων ανεργων.Προκειται για ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ αυτο που συμβαινει με τους ανεργους του ΟΑΕΔ.Οι ανεργοι εργαζομενοι ΤΟΥ ΙT δεν ανηκουν κατα τεκμηριο στα κομματικοποιημενα πληθη των κρατικοδιαιτων πελατων.Ειναι defacto αλλα και dejure ΕΧΘΡΟΙ για το καθεστως και γιαυτο τιμωρουνται.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΔ/ΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!!"Το ξαναλεω.Εχουμε το χαμηλοτερο ποσοστο!! Ακουει κανενας η ολα γινονται απροκαλυπτα για τους κρατικοδιαιτους.Εχουν πεσει εντελως οι μασκες.ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ:ΤΟ ΣΙΤΙΖΕΣΘΑΙ ΕΝ ΤΩ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΥΤΑΝΙΩ!!!Σαυτο ειναι ενα σωμα και μια ψυχη..Τωρα μαθαινουμε οτι οι κρατικοδιαιτοι διοικουντες θα δημιουργησουν και αλλα ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ για να 'περιορισουν'τον αριθμο των ανεργων και αλλο.Φαινεται οτι βοηθαει αυτο τα στατιστικα του ΨΕΥΔΟΥΣ.Επισης πληροφορηθηκαμε προσφατα οτι και απο τους λιγους που κατορθωνουν να παρουν επιδομα ανεργιας ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αφου η πλειοψηφια ειναι λαθρομεταναστες.Και φυσικα ολα τα συστημικα ΜΜΕ εχουν πνιξει την ειδηση.Οι πολιτες της ελευθερης οικονομιας καθε μορφης και θεσεως (αριθμητικη πλειοψηφια) πρεπει να γνωριζουν οτι το κρατολαγνο καθεστως τους εχει στοχοποιησει και πως αν δεν αντιδρασουν θα επεκταθει η απροκαλυπτη τυραννια και ο σκοταδισμος.Η υπαρξη ανταγ/στικης- ελευθερης οικονομιας εκτος των αλλων ειναι και βασικη προυποθεση της δημοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]