Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος βουλευτής: "Θα υψώσω στα νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλω την ελληνική πίσω με κούριερ"


«Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τανζού Οζτζάν, κατά την ομιλία του στην τουρκική βουλή

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος CHP είχε δηλώσει προ ημερών ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναρωτηθεί «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;». «Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα σε ολόκληρη την Κύπρο

Στο μεταξύ,ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές υποστήριξε πως η λύση του Κυπριακού δεν επιτεύχθηκε αυτή τη φορά με ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς.

«Η Τουρκία δεν είναι εγγυήτρια χώρα μόνο του βορρά αλλά ολόκληρης της Κύπρου. Αυτή η συμφωνία δεν έχει αλλάξει», δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση με θέμα τον προϋπολογισμό.

Θέλοντας να τονίσει το ενδιαφέρον και τη στήριξη της Τουρκίας προς τα Κατεχόμενα είπε ότι «ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε κάθε είδους οικονομική και κοινωνική στήριξη».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που γίνονται από τις δυο πλευρές δηλαδή από τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί και δήλωσε ότι η μη επίλυση του Κυπριακού οφείλεται στην ελληνική πλευρά: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά με την αδιάλλακτη στάση της ήταν η αιτία για να χαθεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο Κυπριακό ζήτημα».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «εμείς, όπως και η Βρετανία, δεν είμαστε εγγυήτρια χώρα μόνο του βορρά, αλλά ολόκληρου του νησιού. Δεν είμαστε εγγυητές μόνο των Τουρκοκυπρίων, αλλά ολόκληρου του νησιού, όλων των εδαφών και όλου του πληθυσμού. Αυτή η συμφωνία δεν άλλαξε».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος μίλησε ακόμη και για το εμπάργκο που εφαρμόζεται εναντίον της Τουρκοκυπριακής πλευράς και την άδικη απομόνωση τους.

Πηγή Liberal με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]