Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγνοούνται 13.000 πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας!!!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Μετά την χθεσινή "ομολογία" Μουζάλα για την ύπαρξη 300.000 (τουλάχιστον) λαθρομεταναστών που κυκλοφορούν στην Ελλάδα αλλά κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται, έρχεται σήμερα μια δημοσίευση της Wall Street Journal να "διαψεύσει" τον υπουργό, δημοσιεύοντας την "απώλεια" 13.000 λαθρομεταναστών μέσα από τα κέντρα κράτησης - φιλοξενίας, ενώ ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως αυτές οι 13.000 λαθρομεταναστών έχουν διαφύγει παράνομα από την Ελλάδα και έχουν ήδη περάσει στην Βόρεια Ευρώπη!!!

Περίπου 13.000 άνθρωποι που καταγράφτηκαν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα αγνοούνται και ενδέχεται να έχουν περάσει στη βόρεια Ευρώπη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους, αρμόδιους για θέματα μετανάστευσης.

Σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, τα ευρήματα της αξιολόγησης που έκαναν οι αξιωματούχοι για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν κατέστη ο τελικός προορισμός για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Η Ελλάδα λέει πως περίπου 63.000 άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι σε κέντρα και περιμένουν την επαναπροώθησή τους τους στα νησιά και την ενδοχώρα. Το δημοσίευμα αναφέρει πως σήμερα είναι γνωστό τι συμβαίνει με τους 50.000.

Οι υπόλοιποι «δεν έχουν παρακολουθηθεί εδώ και μήνες» αναφέρει ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην αξιολόγηση. «Μπορεί να κατευθύνθηκαν προς την ελληνική ενδοχώρα, ή να προχώρησαν στα Βαλκάνια, ή να βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη αυτή τη στιγμή», είπε ο αξιωματούχος σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής: Δεν ευσταθούν τα στοιχεία της WSJ

«Δεν ευσταθούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι αγνοούνται τα ίχνη 13.000 ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στους καταυλισμούς της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το υπουργείο προσθέτει πως συνεργάζεται με τις κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, το λιμενικό και την αστυνομία, θεσμοί που έχουν και την ευθύνη της καταγραφής, η οποία αποστέλλεται καθημερινά και είναι ακριβής.

Το υπουργείο υπολογίζει τα άτομα που βρίσκονται εκτός δομών στις 7.000. Αυτός ο αριθμός προκύπτει από το γεγονός πως, ναι μεν οι άνθρωποι κατεγράφησαν κάποια στιγμή, είτε στα νησιά, είτε στην ενδοχώρα, την ώρα όμως που έκλεινε η καθημερινή καταγραφή της δομής όπου διαμένουν, δεν ήταν εκεί να καταγραφούν. «Δεν σημαίνει πως έχουμε χάσει τους ανθρώπους. Οι δομές φιλοξενίας είναι ανοιχτές και όλος ο κόσμος μπορεί να μη βρίσκεται κάθε μέρα, τη δεδομένη στιγμή της καταγραφής στην ίδια θέση», εξηγεί το υπουργείο.

Το ποιός και για ποιούς λόγους μπορεί, πλέον, να εμπιστευθεί τον κ. Μουζάλα και το υπουργείο του, είναι ένα ρητορικό ερώτημα. Κι αυτό, επειδή η αξιοπιστία δεν συνάδει, εδώ και πολύ καιρό, με τις δηλώσεις της κυβέρνησης, ειδικά με αυτές που αναφέρονται στο θέμα του... "προσφυγικού", αφού πρώτος ο κ. Μουζάλας διέψευσε παλαιότερες δηλώσεις που έκανε ο ίδιος...

ΥΓ: Σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε βοήθεια στον κ. Μουζάλα, προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης των "απωλεσθέντων" λαθρομεταναστών, θα προτείναμε στον κ. υπουργό να ψάξει να τους βρει σε παλιές πολυκατοικίες που νοικιάζονται (από την ισλαμική μαφία) σε περιοχές της Αθήνας, στα διαμερίσματα των οποίων στη συνέχεια στοιβάζονται 30-40 άτομα ανά διαμέρισμα, πληρώνοντας 30€ ανά διανυκτέρευση, με την υπόσχεση πως -καταβάλλοντας το ανάλογο χρηματικό τίμημα- στη συνέχεια θα μετακινηθούν παράνομα εκτός Ελλάδας με κατεύθυνση κάποια χώρα της κεντρικής ή βόρειας Ευρώπης. Δεν γνωρίζει - ως όφειλε- ο κ. Μουζάλας αυτή την "λειτουργία" της ισλαμικής μαφίας που δραστηριοποιείται μέσα στην Ελληνική πρωτεύουσα;
Τι σκοπεύουν να πράξουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε περαιτέρω δημιουργία ανώμαλων συνθηκών για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας;
Τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ώστε να διασφαλίσει την ουσιαστική και καταλυτική αντιμετώπιση τόσο των κυκλωμάτων εμπορίας και μετακίνησης των λαθρομεταναστών, όσο και άλλων κυκλωμάτων που σχετίζονται με τους τζιχαντιστές και την Ισλαμική τρομοκρατία;
Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να παραμένει στην εξουσία την στιγμή που ένας εκ των υπουργών της, ο κ. Μουζάλας, δημοσιοποιεί την ύπαρξη μέγιστου κινδύνου για την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]