Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Αίσθηση προκάλεσε την Τετάρτη η αποστροφή του υφυπουργού παιδείας, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές την Παιδεία, στη σημασία της ελληνικής γλώσσας η οποία απειλείται, είπε χαρακτηριστικά «τo να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις ή δεν τα παίρνεις...».

Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προσπάθησε να καλύψει το σχόλιο του υφυπουργού, δηλώνοντας «επειδή τον ξέρω τον Κώστα, αυτό που είπε δεν αφορούσε τα νησιά, αλλά τα υλικά πράγματα».

Εντούτοις, ο κ. Ζουράρις επέμεινε, δηλώνοντας ότι «επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας»!!! Το σχόλιο του υφυπουργού έρχεται στον απόηχο των αλλεπάλληλων προκλήσεων της Άγκυρας.

Ανάλογες αντιδράσεις είχε προκαλέσει προ ημερών και δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος ζήτησε να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ενώ τάχθηκε με την προσέγγιση με το ΧΑ στο μέλλον.

Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό παράλογων λεκτικών επιθέσεων, επί εθνικών θεμάτων, από στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται να προστεθεί και ένα δημοσίευμα, ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό σε σχέση με τα ενδιαφέροντα και την πραγματική ενασχόληση της σημερινής κυβέρνησης.
Έτσι, αποδεικνύεται πως οι κυβερνώντες έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος και καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός κομματικού κράτους, αδιαφορώντας για το μέγεθος του υφιστάμενου κράτους, δηλαδή την ακεραιότητα της γεωγραφικής επικράτειας.

Στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση του Κράτους (και δη του… κομματικού) προκύπτουν από την έρευνα του Ποταμιού, την οποία φέρνει στη δημοσιότητα το liberal.gr. Ειδικότερα, η κυβέρνηση δημιούργησε 121 νέους φορείς μέσα στο 2016, μόνο με 24 νόμους! Δηλαδή σε κάθε νόμο περιλαμβάνονταν περί τους πέντε (!) νέους φορείς.

Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν φτάνουν κατ’ ελάχιστο τις 352, οι οποίες, βέβαια, μπορεί να είναι πολλαπλάσιες αφού μόνο για τις 86 από τις 121 νέες δομές αναφέρεται ρητά ο αριθμός τους. Σε ότι αφορά το κόστος μόνο εννέα (9) από τις 121 νέες δομές είναι μη αμειβόμενες, ενώ για τις υπόλοιπες το κόστος λειτουργίας είναι απροσδιόριστο και θα αποφασίζει κατά περίπτωση στο μέλλον ο εκάστοτε υπουργός, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα.

Όλα τα παραπάνω κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας κατά την ομιλία του ως εισηγητής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Να σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε από την ομάδα των επιστημονικών συνεργατών του Ποταμιού υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Δείτε εδώ αναλυτικά το pdf.

Μετά από αυτά, γίνεται απολύτως κατανοητό πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται να μην χάσει κομματικές θέσεις για τοποθέτηση των δικών της ανθρώπων και αδιαφορεί παγερά για το εάν θα χαθούν κάποια ελληνικά νησιά. Και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη έλλειψης σοβαρότητας, αλλά απόδειξη έλλειψης αγάπης προς την πατρίδα και την χώρα που, υποτίθεται, πως εκλέχθηκαν για να υπηρετούν...


Πληροφορίες από Skai και Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ο καθηγητής κος Ζουράρις, έχοντας τέλεια γνώση της Ιστορικής και Γεωπολιτικής επιστήμης και ανάλυσης, ορθώς σχολιάζει τιουτοτρόπως.
    Ρόδα είναι και γυρίζει.. για να καταλαβαίνει και ο χύδην όχλος.
    Σήμερα δικά μας, αύριο δικά τους, μεθαύριο πάλι δικά μας..
    Αυτός είναι ο θεμελιώδης νόμος της Ιστορίας. Η επανάληψη!
    Το ζήτημα είναι απολύτως και βαθύτατα επιστημονικό και όσοι θορυβούν, απλά είναι φασίστες καιροσκόποι σπεκουλαδόροι.
    Πιο απλά δεν εξηγείται το θέμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεσαι ότι από επιστημονικής σκοπιάς προφανέστατα είσαι κλασσική περίπτωση εγκλεισμού σε ειδικό ίδρυμα ανιάτων εγκεφαλικών παθήσεων. Σαφέστατα ο θεμελιώδης νόμος της ιστορίας είναι η επανάληψη, αλλά μόνο όταν δεν μελετάμε την ιστορία και δεν διδασκόμαστε από αυτήν προκειμένου να αποφύγουμε μικρά, μεγάλα ή τραγικά λάθη που οδηγούν στην επανάληψή της. Όσο για τους χαρακτηρισμούς, μια συμβουλή μόνο: Ρίχνε καμιά ματιά και στον καθρέφτη σου

      Διαγραφή
    2. Δηλ. όποιος δεν ακολουθεί τη συλλογιστική σου και όποιος εκφράζει τη γνώμη του πάνω σε κάποιο θέμα (δηλώσεις Ζουράρι) είναι για εγκλεισμό.
      Είσαι το τέλειο δείγμα φωνάσκοντα σπεκουλαδόρου.
      Όχι μόνο θα υποστείς τους νόμους της ιστορίας, αλλά και ως θρασύδειλο ανθρωπάριο (κι εσύ και οι όμοιοί σου) θα ψάχνεις τρύπα να λουφάρεις όταν οι Τούρκοι θα παίρνουν αυτό που ρους ανήκει.

      Διαγραφή
    3. "Όχι μόνο θα υποστείς τους νόμους της ιστορίας, αλλά και ως θρασύδειλο ανθρωπάριο (κι εσύ και οι όμοιοί σου) θα ψάχνεις τρύπα να λουφάρεις όταν οι Τούρκοι θα παίρνουν αυτό που ρους ανήκει"... Τα είπες και τα αποκάλυψες κυριολεκτικά όλα...! Είχα μια υποψία και απλά την επιβεβαίωσες. Είσαι ένα ακόμη περιφερόμενο (ίσως και έμμισθο) υποκείμενο προπαγανδισμού της τουρκικής πολιτικής. "Θα παίρνουν αυτό που τους ανήκει"... Μην ξεχάσεις να στείλεις αυτή τη φράση στον ομοϊδεάτη σου, τον καθηγητή Ζουράρι που εγώ τον γνωρίζω προσωπικά, ενώ εσύ όχι, θρασύδειλε μισέλληνα

      Διαγραφή
  2. Γράφει ο "ανώνυμος"...Όχι μόνο θα υποστείς τους νόμους της ιστορίας, αλλά και ως θρασύδειλο ανθρωπάριο (κι εσύ και οι όμοιοί σου) θα ψάχνεις τρύπα να λουφάρεις όταν οι Τούρκοι θα παίρνουν αυτό που ρους ανήκει.......................
    Τι ανήκει στην τουρκιά θρασύδειλο ανθρωπάριο; (σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό σου).
    Τα νησιά μας; διάβασε ιστορία άχρηστε, πήγαινε στην Χίο να δείς στην Νέα Μονή τα οστά των κατοίκων που έσφαξαν οι φίλοι σου οι τούρκοι. Το Νταχάου ωχριά μπροστά σε αυτή την σφαγή.
    Το είχα ξαναγράψει εδώ μέσα και δεν με πίστεψαν, δυστυχώς στην Ελλάδα κατοικούν τούρκοι που ξέρουν την Ελληνική γλώσσα και δεν αναφέρομαι στους Έλληνες μουσουλμάνους, αναφέρομαι σε κάτι τύπους σαν τον ανώνυμο που υπερασπίζονται τώρα τελευταία την τουρκιά και τους λαθρομετανάστες.
    Ο Ζουράρις να πάει στο σπίτι του(ούτως ή άλλως θα τον στείλουμε εμείς στις εκλογές) όπως πήγε και η Ρεπούση, δεν έχει καμιά θέση στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Αηδιάσαμε με αυτούς του τύπους που κάποτε ήταν λογικοί και τώρα έχουν πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου, λόγω ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Καπετάν Κώττας Χρήστου δεν ήξερε Ελληνικά, όμως θυσίασε την ζωή του. Η καρδιά και η συνείδηση έχουν σημασία. Όσο καλά Ελληνικά και να μιλάς αν δεν έχεις συνείδηση, τότε απλά είσαι ένα κινούμενο κρέας.
    η πιο άθλια και ανήθικη κυβέρνηση είναι η σημερινή. Πραγματική κατάντια.

    "Το τέλος του Κώττα
    Μετά τη σύλληψή του ο Κώττας Χρήστου, μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές Καστοριάς, στη συνέχεια στις φυλακές Κορυτσάς και τελικά στις φυλακές Μοναστηρίου. Η σύζυγός του, Ζωή, για λόγους ασφαλείας εγκαταστάθηκε με τα παιδιά της στην Καστοριά και επανήλθε στη Ρούλια το φθινόπωρο του 1904. Τον Αύγουστο του 1905 ο Μήτρο Βλάχο εισέβαλε με το πολυπληθές σώμα του στη Ρούλια, πότισε με πετρέλαιο την οικία του Κώττα και έβαλε φωτιά. Με τη συμπαράσταση των κατοίκων του χωριού, η Ζωή με τα τέκνα της κατάφεραν να σωθούν.
    Κατά την κράτησή του στην φυλακή, ο Έλληνας πρόξενος του Μοναστηρίου Σταμάτιος Κιουζές Πεζάς και ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης, προσπάθησαν να τον αποφυλακίσουν αλλά οι οθωμανικές αρχές ήταν ανένδοτες, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του πολλές καταδίκες. Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης πέτυχε συμφωνία με τους Οθωμανούς, ώστε να αποφυλακιστεί ο Κώττας με αντάλλαγμα την υπηρεσία του στον οθωμανικό στρατό, κάτι που ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε. Ο απαγχονισμός του αποφασίστηκε για το πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου του 1905. Απαίτησε να του φέρουν Έλληνα ορθόδοξο ιερέα που τον μετάλαβε και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην πλατεία Ατ Παζάρ της πόλης του Μοναστηρίου. Κατά τη διαδρομή έως την πλατεία ο Κώττας Χρήστου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ξέφυγε από τους φρουρούς του και διέφυγε στα στενά σοκάκια της πόλης. Ακολούθησε τεράστια κινητοποίηση των Οθωμανικών δυνάμεων και ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης και τελικά συνελήφθη. Οδηγήθηκε τελικά στην πλατεία Ατ Παζάρ και εκεί ο Κώττας απαίτησε να του λύσουν τα χέρια. Ανέβηκε μόνος του στο ικρίωμα και αποφασισμένος, αφού φώναξε για τελευταία φορά:

    Ντα ζίβι Γκ(ά)ρτσια! (Ζήτω η Ελλάς),

    κλώτσησε μόνος του το υποπόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]