Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατασκοπευτικό δορυφόρο εκτοξεύει η Άγκυρα


Η Τουρκία εκτοξεύει τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο, ο οποίος θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας

Η Τουρκία σήμερα σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο της, που θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας.

Ο δορυφόρος έχει την ονομασία Göktürk-1 και έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε δευτερεύοντα ρόλο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, πολλών δήμων ακόμα και του κτηματολογίου.

Ο Göktürk-1 κατασκευάστηκε από τις εταιρείες Telespazio (Ιταλία) και Τhales Alenia Space (Γαλλία) και θα εκτοξευθεί στο Διάστημα από τη Γαλλική Γουιάνα το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως καλεσμένος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα επισκεφθεί την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ) στην Αγκυρα, για να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση την εκτόξευση του τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, o Göktürk-1 θα αρχίσει να στέλνει το πρώτο σήμα 68 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.

Ο στρατιωτικός ρόλος του δορυφόρου είναι να λαμβάνει φωτογραφίες και εικόνες από διάφορες περιοχές της Γης και να τις μεταδίδει στο δορυφορικό κέντρο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει πως ο στόχος του δορυφόρου είναι η «στοχευμένη ενημέρωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος της Τουρκίας θα ολοκληρώνει την τροχιά της Γης κάθε 90 λεπτά. Θεωρείται από τους πιο σύγχρονους και θα μπορεί να στέλνει φωτογραφίες και εικόνες υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει δυνατότητα να καταγράφει εικόνες από τη Γη ακόμα και σε αποστάσεις με διαφορά μισού μέτρου.

Πηγή "Ελεύθερος Τύπος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]