Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αποκάλυψη» στον Πανάγιο Τάφο


Δεν σταματούν οι εκπλήξεις για τους αρχαιολόγους στα Ιεροσόλυμα

Δέος προκαλούν και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα οι αποκαλύψεις των ερευνητών για τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, όπου εδώ και μήνες έχουν αρχίσει οι εργασίες αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου. Ύστερα από αιώνες, Έλληνες επιστήμονες, με επικεφαλής ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, άνοιξαν για πρώτη φορά τον Πανάγιο Τάφο και ανακάλυψαν το «νεκρικό κρεβάτι» του Ιησού Χριστού αλλά και μια μαρμάρινη πλάκα που φέρει πάνω της τον χαρακτηριστικό σταυρό των Σταυροφόρων.

Στο εμβληματικότερο μνημείο της Ορθοδοξίας έστρεψε τους «προβολείς» της και η βρετανική «Mirror», η οποία φιλοξένησε δηλώσεις του αρχαιολόγου Φρέντρικ Χίμπερτ, που συμμετέχει στις εργασίες αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου.
«Το πιο εκπληκτικό πράγμα για μένα ήταν όταν αφαιρέθηκε το πρώτο στρώμα (σ.σ.: η μαρμάρινη πλάκα που σκέπαζε τον τάφο του Ιησού) και βρήκαμε ένα δεύτερο κομμάτι από μάρμαρο. Ήταν γκρι και ακριβώς στη μέση ήταν χαραγμένος με προσοχή ένας σταυρός. Δεν είχαμε ιδέα ότι ήταν εκεί» σημειώνει ο αρχαιολόγος.

Ο ίδιος περιγράφει στη «Mirror» τη συγκλονιστική στιγμή, όταν οι επιστήμονες μετακύλισαν την πλάκα του Παναγίου Τάφου στις 26 Οκτωβρίου: «Πρώτοι μπήκαν στον Τάφο οι επικεφαλής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Τάγματος των Φραγκισκανών. Βγήκαν όλοι με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Στη συνέχεια πέρασαν οι μοναχοί και βγήκαν και εκείνοι χαμογελώντας. Όταν ήρθε η σειρά μας και συνειδητοποίησα τι είχαμε βρει, τα γόνατά μου έτρεμαν».

Σημειώνεται ότι η αφαίρεση της μαρμάρινης πλάκας, που καλύπτει τον τάφο του Ιησού, είχε συνδεθεί με μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα, όπως οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που δέχονται ορισμένα από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα των ερευνητών, αλλά και το «γλυκό άρωμα» που αναδίδεται από τον Τάφο του Θεανθρώπου.


Πηγή "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]