Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «αυτιάς» Ερντογάν


Μυρίζει φαΐ, θέλει φάει. Βλέπει θήραμα, θέλει δαγκώσει. Ακούει γρύλισμα, θέλει τρέξει. Αυτονόητο για ζούγκλα, όχι για την ανθρωπότητα

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Όσοι διαβάζουν συστηματικά τα αστυνομικά δελτία και ενημερώνονται από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και τις εφημερίδες για τις εμβληματικές μορφές του εγκλήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πιθανότατα θα έχουν μάθει για τον «αυτιά», τον διαρρήκτη που σάρωσε εκατοντάδες οικίες την περίοδο 1975-1983. Αποκλήθηκε έτσι διότι έστηνε αυτί στην είσοδο των διαμερισμάτων που ήθελε να «ψειρίσει».

Αν οι ένοικοι ήταν εντός, δεν έκανε απόπειρα. Αν δεν άκουγε θόρυβο, έκανε την μπούκα και σήκωνε όσα πολύτιμα αντικείμενα, χρήματα και τιμαλφή έβρισκε. Κοντολογίς, η αίσθηση της ακοής τον βοηθούσε να εγκληματήσει*.

Και ο νεοσουλτάνος Ερντογάν (αλλά και προκάτοχοί του στον αιματοβαμμένο θρόνο του σελτζουκικού χαλιφάτου) στήνει αυτί στη γειτονιά και θέλει να αρπάξει ό,τι ακούει! Πρωτόγονη μέθοδος, προσήκουσα στο είδος που εκπροσωπεί και η οποία έχει αποδειχθεί λίαν αποτελεσματική στους αιώνες. Ο Ερντογάν ο Ακουοπρεπής ομολόγησε τη μέθοδό του αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάννης. Είπε σχετικά: «Δώσαμε στους Ελληνες τα νησιά, που, αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»

Δηλαδή, αφού ακούγεται φωνή από γειτνιάζουσα περιοχή, αυτή η περιοχή του ανήκει. Και προφανώς σκοπεύει να διεκδικήσει όσα ανήκουν στο είδος του με τα όπλα!

Αν η «λογική» του επικρατήσει στον ανθρώπινο πολιτισμό, όσοι περνούν έξω από βίλες, πολυτελείς οικίες ή μέγαρα που ανήκουν στο Δημόσιο και σε ιδρύματα θα αποκτούν το δικαίωμα να εισβάλλουν εντός και να κλέβουν ό,τι τους γυαλίσει επειδή… μπορούν να ακούσουν ήχους από μέσα.

Οι μόνοι χώροι που θα μείνουν απρόσβλητοι από το μπαράζ των ληστειών θα είναι τα ηχομονωμένα στούντιο.

* Ο «αυτιάς» της Ελλάδος ήταν μακράν ηθικότερος από άρπαγες σαν τον Ερντογάν. Δεν οπλοφορούσε, δεν χρησιμοποιούσε βία και το μόνο ίχνος που άφηνε στα σπίτια που έκλεβε ήταν το αποτύπωμα του αυτιού του στην πόρτα. Οι Τούρκοι οπλοφορούν, δεν διστάζουν να γενοκτονήσουν (το διασκεδάζουν κιόλας) και τα αποτυπώματα που έχουν αφήσει στην Ιστορία είναι τα οστά εκατομμυρίων αθώων που γενοκτόνησαν.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]