Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπόθεση ενός σπίρτου η έκρηξη των άκρων

Τον Αύγουστο βρέθηκα για μερικές ημέρες στη Ρόδο, νησί που με βάση τη διαχρονική εκλογική συμπεριφορά των κατοίκων του θεωρείται «δημοκρατικό», «πασοκογενές», «προοδευτικό». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μία από τις λιγοστές έδρες του στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ την κερδίζει εκεί χάρη στον ιατρό του Ανδρέα Παπανδρέου Δημήτρη Κρεμαστινό. Λόγω αναγνωρισιμότητας με πλησίασε πολύς κόσμος και μου μίλησε. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι η Χρυσή Αυγή έχει ρεύμα. Οχι ένας, όχι δύο, τουλάχιστον 10 Ροδίτες, έμποροι, καταστηματάρχες, ταξιτζήδες, όλοι εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για το πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η τελευταία ελπίδα τους. Το ίδιο και στη Σύμη, όπου τα αντίτυπα του «Εμπρός» και της «Χρυσής Αυγής» ήταν διπλάσια των λοιπών αθηναϊκών εφημερίδων.

Συνήθως το ένστικτό μου δεν με γελά, αντίστοιχα φαινόμενα είχα «συλλάβει» τον Νοέμβριο του 2011, όταν οι μετρήσεις έδειχναν το κόμμα Μιχαλολιάκου μηδενικό. Λυπάμαι, αλλά αισθάνομαι ότι και τώρα συμβαίνει το ίδιο. Απέφυγα να διατυπώσω την εκτίμηση αυτή μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα, ήθελα να βεβαιωθώ. Αλλο πράγμα τσιμπάει μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή λόγω Προσφυγικού και άλλο να τραβάει την ανηφόρα. Παίρνω σήμερα το ρίσκο να γράψω ότι τραβάει βουβά την ανηφόρα και μακάρι να πέσω έξω.

Ωστόσο το κλίμα μοιάζει με το 2012. Τα μυαλά αρχίζουν να θολώνουν και πάλι. Και το δυστύχημα είναι πως αυτήν την αλλαγή στην ατμόσφαιρα δεν την καταλαβαίνουν ούτε τα πολιτικά πρόσωπα ούτε τα εξωπολιτικά. Η γκάφα Ρέμου, που εξύμνησε τον διώκτη του Ελληνισμού Κεμάλ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δείχνει πως τα θέματα πατρίδας, Ιστορίας, εθνικής μνήμης εξακολουθούν να είναι ταμπού για τον λαό μας και αλίμονο σε αυτόν που δεν τα σέβεται, τον εξαφανίζει από τον χάρτη, χθες τη Ρεπούση, σήμερα τον Ρέμο (ακυρώνονται συναυλίες του), αύριο δεν ξέρω ποιον.

Το ξεκατίνιασμα των καναλαρχών, που θυμήθηκαν να βγουν στο κλαρί όταν έχασαν τις άδειές τους (πριν μέλι γάλα με ΣΥΡΙΖΑ), αποκαλύπτει στον κόσμο την ποιότητα της ευρύτερης ηγεσίας μας. Κακά τα ψέματα όμως, όλα αυτά είναι ο αφρός που μας εμποδίζει να δούμε τι γίνεται κάτω από αυτόν σε ένα καζάνι που κοχλάζει. Δημοσκόποι που έχουν τη δυνατότητα να ακούνε τις απαντήσεις ερωτώμενων κατά τη διάρκεια μετρήσεων μου μιλούν για μεγάλο θυμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαψεύσει τις ελπίδες τους, όπως ακριβώς και η Ν.Δ. Το 2011, όταν εγκατέλειψε το αντιμνημόνιο σε μια βραδιά για τον Παπαδήμο. Ο Τσίπρας κινδυνεύει να μιλά και να μην ακούγεται σε λίγο. Ο Μητσοτάκης συμπαρασύρεται από τον Τσίπρα -αν και προσπαθεί- και από το κόμμα του. Προσθέστε ότι αφήνει αφύλακτα τα δεξιά νώτα του για να διεκδικήσει το φαντασιακό κέντρο και έχετε την εικόνα. Ο Λεβέντης, το τελευταίο success story της διαπλοκής, από εκεί που παρακαλούσε τον Τσίπρα να φάνε... γεμιστά οικογενειακώς τώρα ζητεί την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο, οποία γελοιότης.

Ψάχνει ο Ελληνας να βρει κάπου να πιαστεί και αγκωνάρι δεν βρίσκει. Και όσο η καθημερινότητά του τροφοδοτείται από τους εκτός τόπου και χρόνου υπουργούς τόσο η αποσύνθεση θα προχωρεί. Αν σώζει για την ώρα τον Τσίπρα κάτι είναι πως το «άντε αγαπηθείτε» στρέφεται προς όλους. Σε λίγο και αυτό δεν θα αρκεί όμως. Με την κοινωνία στα κάγκελα και με υπουργούς που τα μεσημέρια πίνουν τσίπουρα στη Ζαλοκώστα και το βράδυ ουισκάκια στα μπαράκια, η ακροδεξιά έκρηξη -βοηθούσης της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας που την απενοχοποιεί- έρχεται. Είναι υπόθεση ενός σπίρτου.

Μανώλης Κοττάκης
Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΔΕ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ (ΤΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ)ΚΟΤΤΑΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΡΗΑΛ ΦΜ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.
    ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ : "Ωστόσο το κλίμα μοιάζει με το 2012. Τα μυαλά αρχίζουν να θολώνουν και πάλι".
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΑΛΕΞΗ (ΥΙΟ ΧΙΟΥΝΤΟΤΣΙΠΡΑ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ....ΚΟΥΛΗ ΤΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΗ ...ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΑ;
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ;
    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑΒΑΡΙΤΣ ΚΟΤΤΑΚΗ..ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ, ΤΟΥ "ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ".... ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΔΗΛ..
    Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΤΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 2% - 4%.
    ΟΙ ΟΠΟΙΟΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ Ή ΜΙΑ ΦΙΕΣΤΑ ΤΥΠΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (2013)ΞΑΝΑΜΑΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
    ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ "ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ" ΤΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑ Ή ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 18 Ή 19..
    Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΚΡΑΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2013-2015 ΑΝΑ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά οι Ροδίτες με τους οποίους συνδιαλέχθηκε ο μαϊντανος Κοττάκης, δεν είναι και το πιο .."φανατικό" δείγμα πατριωτών.
      Παρτάκηδες, τουρκοπροσκυνημένοι και "πατριώτες" αγανακτησμένοι μόνο αν έρθει η ώρα να πληρώσουν ή αν αυξηθεί ο ΦΠΑ ή αν το κράτος δεν τους εξασφαλίσει τα πάντα όσα χρειάζονται για την κονόμα τους.
      Φυσικά Χιώτεα και Λέσβιοι δεν πάνε πίσω...

      Διαγραφή
  2. το δικο σας το τριτο ακρο που κρυβεται πανξεφτιλισμενοι αστουληδες??????
    εσεις δωσατε την απολυτη εξουσια στους εαμοβουλγαρους το 74 και το σκοινι με το οποιο θα σας κρεμασουν....
    αυτη τη φορα θα εχουν και τους λαθρο τους μαζι τους.... ποιος θα σας σωσει?????
    η χρυσαυγη που ηταν η μονη δυναμη που θα μπορουσε να σας σωσει και σας και μας και να βγει μπροστα στην αναποφευκτη μαρξιστοισλαμικη εξεγερση την διωξατε ανηλεως και την κλεισατε φυλακη αντι να ερθετε σε επαφη μαζι της να τα βρειτε και ας ελεγαν οτι ηθελαν οι αριστεροι επιβητορες σας....ετσι κιαλλιως φασιστες λενε και σας τους δεξιους και τους κεντρωους και ολους τους ΜΗ αριστερους....
    τωρα τι θα κανετε πανηλιθια αστικα αποβλητα???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που θέλω είναι υψηλή αποχή. Να μην έχουν νομιμοποίηση για τίποτα. Κράτος που βασανίζει τους πολίτες και ξεπουλά τα πάντα δεν έχει λόγο ύπαρξης.
    Τα άκρα εσείς τα φέρατε στην εξουσία και οι λόγοι είναι: οι μεταπολιτευτικές κλεψιές, το μίσος που νιώθετε για το έθνος μας, το γεγονός ότι έχουμε μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα και το τελευταίο και πιο σοβαρό όλων: η ισλαμοποίηση της πατρίδας μας.
    Ταμπού η ιστορία μας; Αυτό είναι ό,τι πιο άθλιο και προδοτικό έχω διαβάσει. Η καημένη η ρεπουση που από γαλλικού ξαφνικά μας έγινε ιστορικός και έχει και άποψη, το τσ#κ@ρο που έβγαινε από την αίθουσα στις 19 Μαΐου και βρέθηκε με περίεργες χρηματοδοτήσεις για να προωθήσει τον οθωμανισμό στην Ελλάδα.
    Ο ρέμος έχει προσφυγική καταγωγή, αλλά για το χρήμα την έφτυσε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ξένοι τραγουδιστές και group οι οποίοι δίνουν ελληνικά ονόματα στα συγκροτήματά τους και να αναφέρονται στην ελληνική ιστορία και μυθολογία, ενώ οι ελληνόφωνοι "καλλιτέχνες" να μισούν και να απαξιώνουν την ιστορία και τους ήρωες του τόπου μας. Το ξ#κ#λο η Kardashian τους έβαλε τα γυαλιά και έδειξε ποιος πραγματικά τιμά, σέβεται και δεν ξεχνά την ιστορία του. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι τα λεγόμενα και οι πράξεις τους έχουν και συνέπειες και ότι μια ζωή δεν θα μένουν στο απυρόβλητο.
    Το ποιος θα είναι στην εξουσία δεν με νιάζει πλέον, το μόνο που θέλω είναι να απαλλαγώ από τα άεργα, δουλικά λαμόγια και από όλα αυτά τα ανθελληνικά υποκείμενα που πουλάνε εκδούλευση για να διαλύσουν το έθνος μας. Ξέρω πλέον ότι δεν θα είναι εύκολο και το κόστος είναι υψηλό. Ή αυτοί ή εμείς.

    https://www.youtube.com/watch?v=Z6j63ImEKyo
    R.I.P. Cliffy. Το κομμάτι λέγεται "Ωρίωνας" και ήταν από τα αγαπημένα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]