Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκβιασμός Άγκυρας σε Βερολίνο: “Για να δείτε Ιντσιρλίκ αρνηθείτε την απόφαση για Αρμενίους”

Ο Ερντογάν εξευτελίζει την Μέρκελ 

Η τουρκική άδεια για να επισκεφθούν Γερμανοί βουλευτές την αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η γερμανική κυβέρνηση θα αποστασιοποιηθεί από την απόφαση που χαρακτηρίζει γενοκτονία της σφαγή των Αρμενίων το 1915, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία, οργισμένη από την απόφαση που υιοθέτησε τον Ιούνιο το γερμανικό κοινοβούλιο και με την οποία χαρακτηρίζεται γενοκτονία η σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις δυνάμεις της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έχει αρνηθεί την πρόσβαση γερμανών βουλευτών στη βάση του Ίντσιρλικ κοντά στα συριακά σύνορα.

Έξι γερμανικά αεριωθούμενα επιτήρησης και ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού χρησιμοποιούν την εν λόγω βάση για να υποστηρίξουν τα πλήγματα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους. Γερμανοί βουλευτές έχουν απειλήσει ότι θα ζητήσουν να τερματιστεί η αποστολή αυτή, αν η Άγκυρα δεν τους επιτρέψει να επισκεφθούν τις γερμανικές δυνάμεις.

“Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα κάνει η Γερμανία. Αν κάνουν τα απαραίτητα βήματα, τότε θα καταστήσουμε αυτή την επίσκεψη δυνατή”, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, όταν ερωτήθηκε αν θα επιτραπεί στους γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν στη βάση.

“Δυστυχώς όμως πρέπει να πω ότι δεν μπορεί να επιτραπεί αυτή η επίσκεψη σ’ αυτούς που ανακατεύονται και χειραγωγούν την ιστορία μας με άδικο τρόπο”, δήλωσε αναφερόμενος στην απόφαση για την αρμενική γενοκτονία.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισαν πως, λέγοντας “απαραίτητα βήματα”, ο τούρκος υπουργός εννοεί να αποστασιοποιηθεί η γερμανική κυβέρνηση από την απόφαση του κοινοβουλίου και να καταστήσει σαφές ότι δεν την υποστηρίζει.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την τελευταία δήλωση από την Άγκυρα. Ανέφερε πως ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σέφερ αναφέρθηκε στο θέμα την Παρασκευή, όταν ερωτήθηκε αν η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποστασιοποιηθεί από την απόφαση που υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο.

“Μια απόφαση της γερμανικής Μπούντεσταγκ είναι μια πολιτική δήλωση ενός γερμανικού συνταγματικού σώματος”, δήλωσε ο Σέφερ προς τους δημοσιογράφους. “Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα … οι συνταγματικές οντότητες να σχολιάζουν η μία το έργο της άλλης πολύ προσεκτικά, αν όχι καθόλου”.

Ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, ο οποίος μόλις επέστρεψε στη Γερμανία από επίσκεψη στην Άγκυρα, δήλωσε νωρίτερα στον ραδιοσταθμό Suedwestrundfunk ότι οι δύο χώρες έκαναν πρόοδο στην επίλυση της διένεξης σχετικά με το Ίντσιρλικ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]