Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κατηγορεί τους Κούρδους για... εθνοκάθαρση!

Η παρατεταμένη ανοχή της Δύσης στην κατά συρροήν διαχρονικά εγκληματική συμπεριφορά της Τουρκίας, είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η Τουρκία έχει αρχίσει να ξεφεύγει πέρα από τα όρια και να φτάνει έως του σημείου να κατηγορήσει ακόμη και τα θύματά της ως υπεύθυνα για... εθνοκαθάρσεις! Και μπορεί μεν τα συμφέροντα των δυτικών χωρών να επιβάλλουν μια στάση υπερβολική ανοχής προς την Τουρκία, όμως τη στιγμή που η ευεργετηθείσα θα στραφεί κατά των ευεργετών της ίσως να είναι και το κομβικό σημείο συνταρακτικών αλλαγών που θα συμβούν στην Τουρκία και εις βάρος της Τουρκίας, αφού η χώρα του Ερντογάν έχει τη συνήθεια να δαγκώνει το χέρι που την ευεργετεί.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε σήμερα τη συριακή πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι πραγματοποιούν εθνοκάθαρση στη βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας πως προσπαθούν να εγκαταστήσουν δικούς τους ανθρώπους σε περιοχές που κατέλαβαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως σκοπός της υποστηριζόμενης από την Τουρκία επιχείρησης σύρων ανταρτών γύρω από τις πόλεις Τζαραμπλούς και Μανμπίτζ είναι η εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους και πως η YPG θα πρέπει αμέσως να μετακινηθεί ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

"Oι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φύγουν από αυτά τα μέρη πρέπει να τοποθετηθούν πάλι σε αυτές τις περιοχές, πρέπει να ζήσουν εκεί, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της YPG. Η YPG έχουν ξεκινήσει εθνοκάθαρση, τοποθετούν εκείνους που θέλουν σε αυτά τα μέρη", δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

"Αυτός είναι ο λόγος που η YPG και το (κουρδικό) PYD [Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης] αισθάνονται στενάχωρα με αυτή την (υποστηριζόμενη από την Τουρκία) επιχείρηση", είπε.

Στο μεταξύ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 57 πλήγματα πυροβολικού εναντίον 16 στόχων μαχητών στη βόρεια Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε σήμερα στρατιωτική πηγή.

Τα πλήγματα είχαν στόχο "τρομοκρατικές ομάδες εν κινήσει", δήλωσε η πηγή στο Ρόιτερς, χωρίς να διευκρινίζει αν επλήγησαν μαχητές των YPG των Κούρδων της Συρίας ή του Ισλαμικού Κράτους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]