Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για γέλια ή για… κλάματα;

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Τελικά υπερψηφίστηκαν χτες το βράδυ τα «πάντα όλα» (για να θυμηθούμε και τον φίλο μας Νίκο Αλέφαντο).
Προέκυψε, αιφνιδίως, και η «παραίτηση» της κ. Κατριβάνου που μου έφερε στο νου (αναρωτιέμαι γιατί) την περυσινή «παραίτηση» του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (που ΔΕΝ τον γνωρίζω αλλά καθώς γνωρίζω την κ. Ράνια Τζίμα, παίρνω την ευκαιρία και τους εύχομαι «βίον ανθόσπαρτον» και πολλούς απογόνους).

Διαβάζω σήμερα σε οικονομικά έντυπα και ιστοσελίδες ότι ΕΠΕΣΕ στο ΧΑΜΗΛΟ 7.28% το Ελληνικό 10ετές ομόλογο!!!
Προσθέστε αυτό στο προσφάτως «επαναληφθέν» από Πρωθυπουργικά χείλη (εάν δεν απατώμαι) ιστορικό πλέον σλόγκαν των κ.κ. Παπακωννσταντίνου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου «του χρόνου βγαίνουμε στις αγορές» και θαυμάστε:
Στο 7.28% το ελληνικό 10ετές…

Θα παραθέσω σε γεωγραφική κατάταξη, πηγαίνοντας από ανατολικά προς δυτικά όπως το κάνει κάθε μέρα ο Ήλιος που ανατέλλει και δύει επί δικαίων και αδίκων, συναφή 10ετή:

Στο 1.46% το Ιταλικό 10ετές.
Στο 1.55% το Ισπανικό 10ετές.
Στο 3.08% το Πορτογαλικό 10ετές.
Στο 0.81% το Ιρλανδικό 10ετές.
Για το Γερμανικό 10ετές ομόλογο που είναι στο 0.15% και το Ολλανδικό στο 0.37% δεν λέμε τίποτε όπως ΔΕΝ λέμε και για το -0.32% του Ελβετικού (ναι, σωστά το βλέπετε είναι… μείον)…

Άντε να βγούμε, λοιπόν, στις αγορές όπου βλέπω (ανάθεμα την πρεσβυωπία μου) ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ παραταγμένους στη σειρά να στριμώχνονται σπρώχνοντας ο ένα τους άλλους για να διεκδικήσουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ 10ετή ομόλογα!!!
Τώρα, γελάμε ή… κλαίμε;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]