Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να ερευνηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών

Κυβερνητική συγκάλυψη μέσω της Βουλής

Με συνοπτικές διαδικασίες και με το επιχείρημα ότι κανείς δεν έχει κατηγορήσει τη χώρα ότι ήταν πίσω από τις υποκλοπές των στελεχών του ΔΝΤ απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση- αίτημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να διερευνήσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την υπόθεση.

Το ζήτημα έθεσε πρώτος ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ζήτησε να κληθεί η ΑΔΑΕ αλλά και η ΕΥΠ προκειμένου «να ενημερωθούμε και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τις αρχές του εθνικού και διεθνούς δικαίου».

Ανάλογη ήταν η πρόταση του Γιάννη Τραγάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε το ζήτημα σοβαρότατο, δήλωσε ότι η ΕΥΠ πρέπει να γνώριζε, λόγω των αρμοδιοτήτων της, τι έγινε και συμφώνησε ότι πρέπει να κληθεί και η ΑΔΑΕ.

Αντίθετη θέση εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και κυρίως η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ο πρώτος ακολουθώντας τη γραμμή Τσίπρα κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχουν πάρει θέση για τις ασφυκτικές πιέσει που δέχεται η κυβέρνηση την ώρα των διαπραγματεύσεων.

«Κανείς δεν έχει κατηγορήσει τη χώρα ότι έκανε τις υποκλοπές» είπε και η κ. Χριστοδουλοπούλου η οποία χαρακτήρισε «εκτιμήσεις» την άποψη του κ. Βενιζέλου ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ ΚριστίνΛαγκάρντ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για τις υποκλοπές.

«Kάνετε σαν παιδάκια»

«Κανείς δεν κατηγόρησε την Ελλάδα» επέμεινε η πρόεδρος της επιτροπής «η κυρία Λαγκάρντ ζει στις ΗΠΑ όπου η Wikileaks έχει καταγράψει τα πάντα. Πως θα τολμήσει να κατηγορήσει την Ελλάδα;» κατέληξε επιπλήττοντας τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «κάνουν σαν παιδάκια».

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε προλάβει να πει ότι από την συνομιλία των δύο στελεχών του ΔΝΤ ότι δεν προκύπτει κάτι που δεν το ήξερε η κυβέρνηση.

«Διαπραγματεύεται ή κάνει ότι διαπραγματεύεται προκαλώντας στην οικονομία μεγάλα προβλήματα καθώς ζούμε σε ένα φαινόμενο οπισθοχώρησης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους 15 μήνες» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά της πρότασης της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τάχθηκε και ο Θανάσης Παφίλης. Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη όλα αυτά αποπροσανατολίζουν τον κόσμο καθώς είτε με το ΔΝΤ είτε με την ΕΕ ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει.

Πηγή Τhetoc

ΥΓ: Κάποιος ας πει στους επιτηδευμένα αδαείς - ηλίθιους αυτής της κυβέρνησης πως τα wikileaks είναι δέκτης απορρήτων και υποκλοπών, και στη συνέχεια ο διαδικτυακός αυτός τόπος δημοσιεύει τα πιστοποιημένα απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες που υποκλέπτονται από τρίτους. Και, επιτέλους, αν η αλήθεια δεν βολεύει στην κυβέρνηση, τουλάχιστον ας μην προσπαθούν να την παραποιήσουν και ας περιοριστούν στο να μην αναφέρονται διόλου σε αυτήν. Ή, ας επιλέξουν την γνωστή επιλογή του "γέρου της Δημοκρατίας" με την σύσταση κάποιας εξεταστικής επιτροπής για να "σκεπάσουν" την βρωμιά...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]