Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φλέγεται από επιθέσεις ο "τουρκικός" Πόντος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Εδώ και μερικές μέρες ο Πόντος στην Τουρκία φλέγεται από αλλεπάλληλα ένοπλα χτυπήματα, μια εξέλιξη που δείχνει πως ο εσωτερικός εμφύλιος στην Τουρκία έχει μεταφερθεί και στην περιοχή αυτή, με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας πολύ σημαντικής εξέλιξης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, την Παρασκευή 6 Μαΐου γύρω στις 5 η ώρα μ.μ. έγινε μια οργανωμένη ένοπλη επίθεση στην Διεύθυνση Αστυνομίας της Κερασούντος, με αποτέλεσμα ένας αξιωματικός νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Συγκεκριμένα η επίθεση έγινε στο Çalgağ και νεκρός είναι ο αξιωματικός Zafer Çalışkan της Στρατοχωροφυλακής, ενώ υπήρξαν και πολλοί τραυματίες.

Πριν από μερικές μέρες, στις 2 Μαΐου, είχαμε άλλη μια οργανωμένη επίθεση στην περιοχή Αργυρουπόλεως, (Gümüşhane), στο χωριό Kürtün, μια ένοπλη επίθεση που κράτησε αρκετή ώρα με νεκρούς και τραυματίες.

Την ίδια μέρα είχαμε και άλλη ένοπλη επίθεση στο χωριος Doğankent της Κερασούντος, πάλι με νεκρούς και τραυματίες.

Όπως αναφέρεται η κατάσταση στην περιοχή του Πόντου εδώ και καιρό έχει απειληθεί από ένοπλες ομάδες ότι θα γίνει θέατρο επιθέσεων και γι’ αυτό η Στρατοχωροφυλακή είχε πάρει αρκετά μέτρα ασφαλείας. Παρ' όλα αυτά οι ένοπλοι άρχισαν τις επιθέσεις τους και όπως μεταδίδουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, η κατάσταση έχει αρχίσει και μυρίζει μπαρούτι σε μεγάλη έκταση στον τουρκικό Πόντο.

Να θυμίσουμε ότι την δεκαετία του ενενήντα όλη η περιοχή του Πόντου είχε περιέλθει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις πολλές ένοπλες επιθέσεις διαφόρων ανταρκτικών ομάδων.

Τώρα όπως φαίνεται, η κατάσταση αυτή με την σημερινή πολύ λεπτή για την ίδια την συνοχή της Τουρκίας συγκυρία, επαναλαμβάνεται με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

Ο Πόντος δίνει το «μήνυμα» του.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]