Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Π. Καμμένος: Αν συμβεί ατύχημα, την ευθύνη φέρει η Τουρκία

Για κίνδυνο "θερμού επεισοδίου ή σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο" κάνει λόγο στην "Καθημερινή" ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εξαιτίας των αυξημένων τουρκικών προκλήσεων.
"Αν συμβεί ατύχημα την ευθύνη θα την φέρει αποκλειστικά η Τουρκία" σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το skai.gr.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Όπως εξηγεί, κυβερνήτης ολλανδικής φρεγάτας ήρθε αντιμέτωπος με τουρκική τορπιλάκατο που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κι αμέσως ενημερώθηκε για το θέμα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. "Τον ενημέρωσα (...) ξεκαθάρισα ότι με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να συμβεί ατύχημα. Κι αν συμβεί, την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά η Τουρκία" δηλώνει χαρακτηριστικά.

"Η αμφισβήτηση 17 ελληνικών νησιών, κατοικημένων και με οικονομική ζωή, αποτελεί αστεία προκλητικότητα, που μπορεί να εξηγηθεί μόνον ως κίνηση για χρήση στο εσωτερικό της Τουρκίας" επισημαίνει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι "η νατοϊκή επιχείρηση έχει επιτύχει, και ότι οι προσφυγικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο από 5.000 έως 7.000 την ημέρα έχουν περιοριστεί από 0 έως 18".

Αφού από την πλευρά μας ξεκαθαρίσουμε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο πως η Τουρκία δεν αμφισβητεί 17 ελληνικά νησιά, αλλά η Άγκυρα αμφισβητεί ευθέως επί συνόλω 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να τονίσουμε επιπλέον πως αυτού του τύπου οι δηλώσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας βοηθούν στην επιχειρούμενη κλιμάκωση της έντασης επί των ελληνοτουρκικών και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Θα μπορούσε κάλλιστα, ο κ. Π. Καμμένος, να επιλέξει την δημόσια "σιωπή" ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση στην οποία μετέχει θα κατέθετε (και ελπίζουμε να το έχει πράξει) με ιδιαίτερη αυστηρότητα τόσο προς το ΝΑΤΟ, όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν θα ανεχθεί περαιτέρω τουρκικά παιχνίδια στο Αιγαίο και αμφισβητήσεις του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Άγκυρας.

Θα μπορούσε, επίσης, ο κ. Καμμένος να φέρει προ των ευθυνών του τον διεθνιστή και εθνομηδενιστή πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, απειλώντας με αποχώρηση και δημόσια καταγγελία της ανύπαρκτης κυβερνητικής πολιτικής του επί των ελληνοτουρκικών.

Ο κ. Καμμένος, όμως, επέλεξε και πάλι την σκληρή δημόσια γλώσσα, επιχειρώντας να ανακάμψει επικοινωνιακά από το φιάσκο της έλευσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ φαίνεται πως έχει επιλέξει συνειδητά να μην θυμάται ούτε τις πρόσφατες λίαν επικίνδυνες για την Ελλάδα δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη.

Δυστυχώς, ο κ. Καμμένος, επιλέγει για μία ακόμη φορά την επικοινωνιακή πολιτική, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγει των προσωπικών του ευθυνών από τις συνεχείς συγκαταβάσεις στην κυβερνητική πολιτική της παρέας του Αλέξη Τσίπρα. Κραυγάζοντας, δεν διαπιστώνει πως αυτοχλευάζεται έχοντας φτάσει στο τραγικό σημείο να φωνάζει απειλεί με... ελληνοτουρκικό πόλεμο, όταν γνωρίζει πως ο συγκυβερνήτης του προτιμά να συζητήσει με την Άγκυρα τις τουρκικές απαιτήσεις (επί του Αιγαίου και όχι μόνο) παρά να υπερασπιστεί τη χώρα με τα πανίσχυρα όπλα νομικά του Διεθνούς Δικαίου και της γεωπολιτικής απειλής μετακίνησης συμμαχικών επιλογών από την πλευρά της Ελλάδας.

Δυστυχώς ο κ. Π. Καμμένος δεν έχει αντιληφθεί πως ο αντίπαλος φοβάται την σιωπή και όχι τις κραυγές και τους αλλαλαγμούς. Με απλά λόγια, κι επειδή "σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει", καλά θα κάνει ο κ. Καμμένος  να ξεκινήσει τον "πόλεμο" σε διπλωματικό επίπεδο, αντί με τις δηλώσεις περί "πολέμου" να "ρίχνει νερό στον μύλο" της Τουρκίας και να ζημιώνει τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της Ελλάδας.

Δυστυχώς, ο κ. Καμμένος, φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί τα όσα του έχουν πει στο Πεντάγωνο οι ανώτατοι αξιωματικοί για τις τουρκικές τακτικές επί του Αιγαίου, οι οποίες αποσκοπούν σε ένα πλήθος οφελημάτων, μεταξύ των οποίων είναι και απώλεια της ελληνικής ψυχραιμίας...

Εν κατακλείδι, πεποίθησή μας είναι πως "εάν συμβεί ατύχημα" την ευθύνη θα έχει η Τουρκία του παράφρονα Ερντογάν, αλλά και ανικανότητα της Ελληνικής συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου...

ΥΓ: Όσο για τις ροές εισερχομένων (λαθρο)μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, καλό θα είναι ο κ. Καμμένος να μην πανηγυρίζει, επειδή οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι δηλώσεις περί διαφορετικών δρόμων Ευρώπης και Τουρκίας, αλλά και οι... καιρικές συνθήκες, είναι παράγοντες συνεχώς μεταβαλλόμενοι και η κοινή λογική προϊδεάζει για επικείμενο "τσουνάμι" εισερχομένων (λαθρο)μεταναστών στην Ελλάδα.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ναι σε φοβήθηκε ο Αχμέτ Μπουλουκμπακλούκ.Θα τα κάνεις Κούγκι όπως έκανες και πέρσι,θυμίζεις κάποιον που φωνάζει και βρίζει κάποιον και ταυτόχρονα τρέχει με την ουρά στα σκέλια να κρυφτεί μη τις φάει.Αφού εσύ είσαι ο κατ΄εξοχήν υπεύθυνος στο γκριζάρισμα του Αιγαίου σήμερα,κάνουν κορυαζιέρα στα νησιά οι Τούρκοι και τους φερατε να κάνουν και διαλογή λαθρομεταναστών σε ελληνικό έδαφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ατύχημα το έκανε η μάνα σου πριν 50 χρόνια και τα αποτελέσματά του τα βιώνουμε εμείς σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]