Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμφωνία Τουρκίας - ΗΠΑ για το... Αιγαίο!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η Τουρκία συμφώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν οι ΗΠΑ και άλλα πλοία στο Αιγαίο για να περιπολούν και να… τηρείται καλύτερα η «τάξη», όπως ανακοίνωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, με την χαρακτηριστική φωτογραφία της χειραψίας με σημασία, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαλούσογλου, με τον Αμερικανό συνάδελφο του, Τζων Κέρυ.

Όπως αναφέρεται, στην διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ που έγινε στις Βρυξέλλες, συναντηθήκαν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας και συμφώνησαν να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στο Αιγαίο και για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ θα στείλουν ακόμα περισσότερα πολεμικά πλοία να περιπολούν σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου.

Για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο… τσιμουδιά!

Η συμφωνία αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα και το κυριότερο, που βρίσκεται η ελληνική πλευρά σε μια περιοχή όπως το ελληνικό Αιγαίο. Άλλοι δηλαδή συνομιλούν και κλείνουν συμφωνίες για τον δικό μας εθνικό χώρο?

Δεύτερο σημαντικό ερώτημα είναι τι ρόλο θα παίξει αυτή η συμφωνία σε μια περιοχή υψίστου γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος, την ίδια ώρα που το Αιγαίο έχει γίνει διάδρομος διέλευσης του ρωσικού στόλου από την Μαύρη θάλασσα προς την Μεσόγειο.

Και τρίτο και καλύτερο, γιατί δεν θίχτηκε σε όλη του την έκταση η αυξανομένη συνεχώς τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που απειλεί αν πάσα στιγμή με θερμό επεισόδιο που θα τινάξει στον αέρια όλες τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, εκτός και αν οι Αμερικανοί κάνουν ως συνήθως την «πάπια», δημιουργώντας ως συνήθως πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θέλουν να λύσουν.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]