Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν παράνομοι μας διδάσκουν το νόμο...!

Τι δουλειά έχει ο Ιλτέρ Μέτσο στη θέση του Προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εχίνου; 

Τον γνωρίσαμε (και τον ...αγαπήσαμε) ως “ιμάμη” της Ρόδου, απεσταλμένο του τουρκομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, όταν η Τουρκία προσπάθησε να βάλει θρησκευτικό πόδι στα Δωδεκάννησα. Και ναι μεν εκείνο το εγχείρημα έληξε άδοξα στα δικαστήρια όταν ο συμπρωταγωνιστής του από την γείτονα (Μισιρλίογλου) εξετράπη σε ξυλοδαρμό του νόμιμου ιμάμη που είχε τοποθετηθεί από την ελληνική πολιτεία, όμως τα ταλέντα δεν (πρέπει να) χάνονται. Όλοι θυμόμαστε την παραβολή της Γραφής για τα αξιοποιημένα τάλαντα και το άλλο, το θαμμένο.

Έτσι λοιπόν κι ο Ιλτέρ Μέτσο, στο χωριό του δεν έμεινε απλός θεατής του προξενικού εκτουρκιστικού εγχειρήματος αλλά - εκτός από ιμάμης - έγινε και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στό μειονοτικό σχολείο Εχίνου.
Και από τη θέση αυτή πρωταγωνίστησε στην πρόσφατη, άθλια ιστορία κατά της δασκάλας Δάφνης Σταυράκη, που βρήκε τον μπελά της για ένα σχόλιο στο Facebook, αναφορικά με το θέμα της (μη) χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία.

Η φράση “και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί” - παρότι “κατέβηκε” - θεωρήθηκε πολύ προσβλητική για Τούρκους σαν τον κύριο Ιλτέρ και τον τοπικό βουλευτή του Σύριζα Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που έκαναν την τρίχα τριχιά, καταγγέλοντας την Σταυράκη σε όλα τα επίπεδα.

Στις δηλώσεις του στις εφημερίδες ο Ιλτέρ Μέτσο, δήλωνε πως η ανάρτηση της δασκάλας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
“…Ζητήσαμε να υπάρχει σεβασμός στις ευαισθησίες του κόσμου μας σχετικά με το σχολείο, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας, την θρησκεία μας και την τουρκική μας ταυτότητα. Αναφέραμε πως δεν επιτρέπουμε να λέγονται κουβέντες κατά των αξιών μας. Ζητήσαμε σχετικά με αυτά τα θέματα να γίνονται υπενθυμίσεις προς τους δασκάλους, όχι μια φορά στους τρεις μήνες, αλλά κάθε μήνα…” (“Αντιφωνητής”, 22/4/2016).
Και ποιος είναι ο λεγάμενος;
Πόθεν κάνει τον πρόεδρο των κηδεμόνων αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;
Όταν πολύ καιρό πριν έχει στείλει το παιδί του για σχολείο στην Τουρκία, τι δουλειά έχει στο προεδρείο του Συλλόγου;
Μήπως οι αρμόδιοι να τον ξαποστείλουν με μια γερή κλωτσιά από τη θέση που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ καταλαμβάνει και από την οποία δίνει “μαθήματα” στους Έλληνες και στις Ελληνίδες εκπαιδευτικούς;

Πηγή "Αντιφωνητής"

Σχόλιο ιστολογίου: Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι το ποιοί είναι οι... "αρμόδιοι". Γιατί, αν υπολογίσουμε σαν αρμόδιους την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτά που συμβαίνουν είτε είναι ελάχιστα είτε είναι "πρόλογος" άλλων γεγονότων... Σε κάθε περίπτωση, το βασικό ερώτημα είναι: Γιατί στην Θράκη δεν εφαρμόζονται οι νόμοι;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]