Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μοσάντ αναδιοργανώνει την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών

Ο Ρομάν Πέτκο, ανώτερος αξιωματούχος βουλγαρικού κόμματος της μειοψηφίας «Εναλλακτική για τη Βουλγαρική Αναγέννηση» [ βουλγαρικά: АБВ - Алтернатива за Българско Възраждане], έγραψε πρόσφατα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι έχει πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ (Mossad) με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (Millî İstihbarat Teşkilatı – MİT).
Προφανώς οι πληροφορίες του ανακτήθηκαν από την Τουρκία.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μετά από μια μυστική συνάντηση μεταξύ του διευθυντή της Μοσάντ (Yossi Cohen) και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας (Synyrly Davutoglu) στη Σουηδία, οι διελεύσεις εμπειρογνωμόνων της Μοσάντ από τα αεροδρόμια της Τουρκίας έχουν αυξηθεί «περισσότερο από ποτέ» και σημαντικοί ισραηλινοί αξιωματικοί φέρεται να έχουν αναλάβει την αναδιοργάνωση των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ειδικότερα, προτάθηκε η αύξηση κατά 7% του ανθρωπίνου δυναμικού και της οργανωτικής δομής της MİT.

Κατά το παρελθόν έτος υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα των μέτρων που ελήφθησαν μετά από τις διαβουλεύσεις με τους εμπειρογνώμονες της Μοσάντ.

Ο Βούλγαρος πολιτικός άφησε να εννοηθεί ότι η φερόμενη συνεργασία πρέπει να εξετασθεί στο πλαίσιο των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα, προσθέτοντας «φυσικά η αύξηση της ασφάλειας στην Τουρκία και η μείωση των εκρήξεων και των αιμορραγιών στη χώρα είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα των δράσεων αυτών».

ΜIDDLEEAST NEWS AGENCY, Al Masdar News
Πηγή "Βαλκανικό Περισκόπιο"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]