Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χοντρό δούλεμα

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Συμβαίνει σχεδόν πάντα στα ημιαυταρχικά καθεστώτα λίγο πριν την κατάρρευση: οι κυβερνώντες το ρίχνουν στο δούλεμα, το οποίο, εν προκειμένω, είναι κάτι παραπάνω από χοντρό…

Με σημειώματα και διαρροές το γραφείο του Πρωθυπουργού επιχειρεί τώρα να κάνει το άσπρο μαύρο: την ώρα που οι ήττες διαδέχονται η μια την άλλη ως αστραπές και που η θέση της Ελλάδας διαρκώς επιδεινώνεται σε όλα τα μέτωπα, ο Τσίπρας υποστηρίζει ότι δεν είναι ανάγκη να εφαρμοστούν και όλα τα μέτρα που θα υπογράψει (!...), ότι το χρέος τελικά δήθεν θα κουρευτεί, ότι η Ελλάδα πάει καλά στα οικονομικά και βαδίζει πλέον προς την ανάπτυξη (ο Παπάς μοίρασε και ένα σχετικό γράφημα, καλό για παιδιά της τρίτης δημοτικού), ενώ όλοι τους επιχαίρουν ότι η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό και εφαρμόζεται και βοηθά την Ελλάδα ενώ εξόφθαλμα δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Η πραγματικότητα είναι ανελέητη, ισοπεδωτική, νομοτελειακή.

Και η κυβέρνηση λέει διαρκώς όλο και μεγαλύτερα ψέματα για να την ωραιοποιήσει.

Όμως η ρήση του Λίνκολν, την οποία υιοθέτησε ο Τσόρτσιλ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αυταπάτης:

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]