Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τζαμί(!) της Ειδομένης, οι καλύβες και οι... αλληλέγγυοι νέας σοδειάς

Το "Τζαμί" του καταυλισμού στην Ειδομένη

Μπορεί πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες να ονειρεύονται πως η Ειδομένη θα ..αδειάσει ως δια μαγείας σε "μερικές μέρες", η αλήθεια όμως είναι πως στον καταυλισμό κανείς δεν δείχνει διάθεση να αποχωρήσει ενώ η παντελής ανυπαρξία του κράτους (πέρα από μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες όμως περιορίζονται στο χώρο της σιδηροδρομικής γραμμής) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε φαινόμενα αναρχίας τα οποία σε συνδυασμό με την απόγνωση και την οργή δεν θα αργήσουν να ξεσπάσουν με άγνωστες συνέπειες..

Οι περισσότεροι κάτοικοι του καταυλισμού μετρούν πλέον περισσότερες από 30 ημέρες παρουσίας στην περιοχή και οι γνωστές σκηνές έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται από πιο ημιμόνιμες κατασκευές όπως ξύλινες καλύβες, παραπήγματα, μεταλλικές προεκτάσεις κ.λ.π. ενώ το αυτοσχέδιο τζαμί που στήθηκε μερικά μέτρα από... τη σιδηροδρομική γραμμή χρησιμοποιείται πλέον καθημερινά από εκατοντάδες πιστούς μουσουλμάνους.

Την ίδια ώρα κάποιες σκηνές χρησιμοποιούνται ως... παντοπωλεία ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές για διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία κλπ παραβατικές συμπεριφορές κυρίως στην περιοχή κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της ειδομένης όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους Πακιστανοί, Αφγανοί, Μαροκινοί και Αφρικανοί μετανάστες.

Από χθες έκανε την εμφάνιση της μια νέα ομάδα "αλληλέγγυων" που ήρθε να προστεθεί στους υπόλοιπους που έχουν καταφθάσει εδώ και εβδομάδες στην περιοχή απ΄όλη την Ευρώπη μη δίνοντας κυριολεκτικά λογαριασμό σε κανέναν!

Πρόκειται για ομάδα μερικών δεκάδων μαυροφορεμένων γερμανών αναρχικών που περιφέρονται στο χώρο του καταυλισμού φωτογραφίζοντας και καταγράφοντας τα πάντα... χωρίς φυσικά κανείς να τους ελέγχει.

Σημερινό (7/4) οδοιπορικό του Greece Salonika στον καταυλισμό:

Η διαρροή ενός αρδευτικού σωλήνα έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο κανάλι δίπλα στις σκηνές. 
Με το βρώμικο νερό πλένονται σκεύη μαγειρικής, ρούχα ακόμη και τρόφιμα!

Οι πρώτες... αυλές

Το "τζαμί"

Ένα από τα "μπακάλικα" της Ειδομένης

Οι σκηνές μετατρέπονται σιγά-σιγά σε καλύβες...

Η τέντα (μοναδικό) εμπόδιο στην σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας - Ευρώπης

Αλληλέγγυοι...

Πηγή Greece-Salonica


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]