Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γεμίζουν τα ακριτικά νησιά με ξένους αστυνομικούς!

Δεκάδες αστυνομικοί, ΜΑΤ και χωροφύλακες από Γαλλία σε νησιά

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Με την αποστολή 50 ανδρών των ΜΑΤ που μόλις χθες, Σάββατο, έφτασαν στη Λέσβο, αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσει την Ελλάδα στο προσφυγικό ενώ τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται να καταφθάσουν πολλοί περισσότεροι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γάλλος Υπ. Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, η συγκεκριμένη αστυνομική δύναμη έφτασε στο ελληνικό νησί για να συνδράμει στην ενδυνάμωση της φύλαξης των συνόρων της Ε.Ε.

Ο ίδιος πολιτικός αξιωματούχος προσέθεσε πως η χώρα του πρόκειται να στείλει ακόμα 22 αστυνομικούς αλλά και 50 χωροφύλακες στη Χίο την Κυριακή και τη Δευτέρα, ως κομμάτι των δυνάμεων της Frontex.

O Cazeneuve υπογράμμισε πως τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Ελλάδα ακόμη 78 Γάλλοι αστυνομικοί.

Ενδιαφέρουσα, φυσικά. θα ήταν η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού (Τόσκα τον λένε ή "τόσκασα";), ο οποίος φαίνεται να συναινεί στην παράδοση της ασφάλειας των ελληνικών ακριτικών νησιών σε ξένες δυνάμεις...
Δεν θα ρωτήσουμε εάν υπάρχει φιλότιμο ή ντροπή.
Το μόνο που θα αναρωτηθούμε, είναι: "Μα μπορεί να παραδίδεται με τον πλέον εμφανή τρόπο και τόσο ξεδιάντροπα η κυριαρχία της χώρας;"
Η ερώτηση είναι, φυσικά, ρητορική, αφού η παράδοση της χώρας γίνεται από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου συντεταγμένα, σταδιακά και χωρίς κανέναν ηθικό ή άλλο φραγμό...

Χάνεται ο έλεγχος...

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βγει συνολικά η κατάσταση στο νησί εκτός ελέγχου. Και μια τέτοια κατάσταση, εκτός από τα προβλήματα ασφαλείας για τον πληθυσμό της Χίου, θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμα και προσχήματα για στρατιωτικές κινήσεις με ανθρωπιστικό μανδύα από την πλευρά της Τουρκίας.

Το ξανατονίζουμε προς κάθε αρμόδιο: η κατάσταση στη Χίο πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο ΑΜΕΣΑ. Αν κάποιοι αρμόδιοι αδυνατούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, είναι ακατάλληλοι για τις θέσεις τους και πρέπει να απομακρυνθούν από αυτές. Αν πάλι οι αρμόδιοι είναι ικανοί να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο, αλλά εμποδίζονται να το πράξουν για πολιτικούς λόγους (δηλ. από ιδεοληψίες «αλληλέγγυων» εντός ή εκτός κυβέρνησης), τότε αυτοί οι αρμόδιοι οφείλουν να παραιτηθούν, καταγγέλλοντας δημόσια όποιους παίζουν με την ασφάλεια της χώρας. 
Σε αντίθετη περίπτωση, η κρίση της Ιστορίας θα είναι αμείλικτη για όλους.
Ενδεχομένως και η κρίση της Δικαιοσύνης να είναι και πλέον του δέοντος αυστηρή με όσους παίζουν παιχνίδια εις βάρος της χώρας...

Εάν κάποιοι φοβούνται πως μία παραίτησή τους θα τους χαλάσει το βιογραφικό, τους βεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις ευθύνης σχετιζόμενες με τη διαχείριση της χώρας...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν μας τα λεει καλα ο "Καζανοβας"!!

    Αν μεχρι σημερα η FRONTEX απετυχε παταγωδως στους στοχους της στη

    θαλασσα, πως θα προστατεψει τα "συνορα" της ΕΕ στο εδαφος,ΑΦΟΥ θα

    εχουν ερθει ηδη οι "προσφυγες"-λαθρομεταναστες;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]