Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

202 μετανάστες έφυγαν από Λέσβο και Χίο, 339 πρόσφυγες και μετανάστες ήρθαν!

Οι πρώτοι μετανάστες και πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στην Τουρκία, από τη Λέσβο και τη Χίο, με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που υπεγράφη στις 18 Μαρτίου.

Πρόκειται για συνολικά 202 άτομα, που δεν υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και δύο Σύροι, από τη Λέσβο, που ζήτησαν μόνοι τους να επιστρέψουν. Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε μέσω του λιμένα του Δικελί, με πλοία ναυλωμένα από τη Frontex.

Συγκεκριμένα: Από τη Λέσβο επιστράφηκαν 136 άτομα, 135 άνδρες και μία γυναίκα, των εξής εθνικοτήτων: 124 από το Πακιστάν, 3 από το Μπαγκλαντές, 1 από το Ιράκ, 2 από την Ινδία, 4 από τη Σρι Λάνκα και 2 από τη Συρία.

Από τη Χίο επιστράφηκαν 66 άτομα, 56 άνδρες και 10 γυναίκες, των εξής εθνικοτήτων: 42 από το Αφγανιστάν, 10 από το Ιράν, 6 από το Πακιστάν, 1 από την Ινδία, 1 από τη Σομαλία, 1 από την Ακτή Ελεφαντοστού και 5 από το Κονγκό.

Η διαδικασία των επαναπροωθήσεων θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Την ίδια ώρα 339 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ολοι τους ειναι λαθρεοι . Μεταναστες και προσφυγες ειναι οταν περνουν στην Τουρκια . Απο και περα ειναι ΟΛΟΙ παρανομοι .
    Οταν ελευθερωθει η Πατριδα απο τους ψηφοφορους των κομματων και το κυνοβουλευτικο εκτρωμα , ΟΛΟΙ θα φυγουν . Μεχρι τοτε καλη τυχη στους απροετοιμαστους ...Οι ετοιμοι και οι Ελληνοψυχοι ... καλη δυναμη και καλη λευτερια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]