Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το διπλό παιχνίδι της Τουρκίας με τους πρόσφυγες από τη Συρία

Η ασιατική κουτοπονηριά εμφανίζεται κι εδώ έχοντας ως «εργαλείο» τους Τούρκους πρόσφυγες. Μάλιστα δε, επειδή όλους τους εκ Συρίας προερχομένους τους αποκαλούμε Σύρους -ως πολίτες της Συρίας- δεν κάνουμε τον διαχωρισμό, περί του τι είδους Σύροι είναι. Διαχωρισμό που κάνει όμως η Τουρκία χρησιμοποιώντας τους διττώς. Σε αυτούς που στέλνει στην Ευρώπη, και σ’ αυτούς που θέλει να κρατήσει.

Η Τουρκία δηλαδή επιλύει, -ή προσπαθεί, τουλάχιστον- δύο καίρια ζητήματα. Αφενός να αδειάσει την διεκδικούμενη από τους Κούρδους περιοχή της Συρίας, αφετέρου να γεμίσει με Σύρους τις δικές της κουρδικές περιοχές που σκοπίμως τις αδειάζει από Κούρδους Τούρκους πολίτες καταστρέφοντας τις πόλεις τους.

Στην πρώτη περίπτωση, η προσπάθειά της με την συνεργασία του ISIS και Τουρκμένων, αλλά και αραβικών φύλων εξαρτημένων από τη Άγκυρα, καθώς και Ουιγούρων εκ της Κίνας, είναι να εκδιώξει τους Κούρδους της Συρίας, ώστε να μη επιτευχθεί η δημιουργία κουρδικής αυτόνομης περιοχής.

Θα το επιτύγχανε πλήρως, αφού πολλοί Σύροι -Κούρδοι, Ασσύριοι, Γεντίζι- εγκατέλειψαν την περιοχή για την Ευρώπη, και υποχρεώθηκαν οι Κούρδισσες να πάρουν τα όπλα αντικαθιστώντας τους φυγάδες, αν δεν επενέβαινε η ρωσική αεροπορία, αφενός ενισχύοντας τους Κούρδους, αφετέρου χτυπώντας Τουρκμένους και τζιχαντιστές, αλλάζοντας την ροή των πραγμάτων.

Είναι δε οφθαλμοφανές αυτό, και από το γεγονός ότι η Τουρκία δεν δέχεται για επαναπροώθηση Σύρους. Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Βολκάν Μπολζκίρ ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχονται πίσω Σύρους αλλά μόνο μετανάστες. Το αιτιολόγησε πως αν δεχόταν Σύρους -και Ιρακινούς- αυτό «θα μείωνε δραστικά την αποτελεσματικότητα των επαναπροωθήσεων».

Προφανώς και δεν θέλει για επαναπροώθηση στην πατρίδα τους Σύρους η Τουρκία, αφού θα πρόκειται για φύλα που επιδιώκει να απομακρύνει από την περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, οι Σύροι που εισήλθαν στην Τουρκία το 2011 έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν τουρκική υπηκοότητα κατά το τρέχον έτος. Η δυνατότητα αυτή τους δίνεται από το τουρκικό κράτος, αποκτώντας συγχρόνως δικαίωμα ψήφου και το σπουδαιότερο η παρουσία τους έχει δημογραφικές αντανακλάσεις, κυρίως στην πολυσυζητημένη νότια- νοτιοανατολική Τουρκία με τους συμπαγείς κουρδικούς πληθυσμούς.

Αυτοί που πήγαν στην Τουρκία από το 2011, υπολογίζονται περί τα τέσσερα εκατομμύρια και μάλιστα δεν πρόκειται για κουρδικό πληθυσμό. Ο κ. Ερντογάν έστειλε στην Ευρώπη ένα περίπου εκατομμύριο. Τι θα συμβεί με τα άλλα τρία;

Το αποκαλύπτει ο υπεύθυνος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, Ερντογάν Τοπράκ, που αναφέρει ότι στις επόμενες εκλογές θα μπορούν να λάβουν μέρος οι «Τούρκοι» αυτοί που έχουν συριακή καταγωγή και να εκλεγούν βουλευτές στις πόλεις Σανλιούρφα, Γκαζιαντέπ, Μαρντίν, Χατάι, Άδανα, Μερσίνα κ.ο.κ. Ποιες είναι αυτές οι περιοχές; Αυτές που εγκαταλείπουν οι Κούρδοι της Τουρκίας για να γλυτώσουν από τους χωρίς έλεος τουρκικούς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων.

Πρέπει δε να προσεχθεί και αυτό που δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, ότι «θα ξαναχτισθεί η νοτιοανατολική περιφέρεια με τον τρόπο αυτό μέσα σε ένα χρόνο». Εκεί θα τοποθετηθούν όλοι αυτοί οι Σύροι -που δεν είναι κουρδικής καταγωγής- με οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. προς την Τουρκία που… φροντίζει τους πρόσφυγες.
Αν δε προσθέσουμε κοντά σ’ αυτά και το γεγονός ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες απασχολούν Σύρους, ιδίως μικρά παιδιά, με ημερομίσθιο πείνας, τότε τα οφέλη της Τουρκίας είναι περισσότερα, και τα οποία δεν επισημάνθηκαν κατά την διάρκεια των συζητήσεων με την Ευρώπη, όπου οι Τούρκοι εμφανίσθηκαν ως θύματα, ενώ είναι θύτες.

Μακεδών
Πηγή Voria
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]