Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμφωνία; Ποια συμφωνία; “Δουλεύουν” εντατικά οι Τούρκοι, αυξημένες οι προσφυγικές ροές

Το «φράγμα» των 50.000 προσφύγων έσπασε για πρώτη φορά σήμερα στην ελληνική επικράτεια με τις νέες αφίξεις να εμφανίζονται αυξημένες, μία ημέρα μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό.

Οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ανέρχονταν σήμερα σε 50.411, από τους οποίους οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο είναι 1.662.
Η αύξηση του αριθμού των αφίξεων προκαλεί ανησυχία, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, καθώς για να λειτουργήσει η συμφωνία, είναι απαραίτητη η μείωση των ροών από την πλευρά της Τουρκίας.

Για το επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε ήδη τηλεδιάσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τη συμμετοχή του συντονιστή από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της συμφωνίας, Μάρτιν Βερβέι, και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλλη.

Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει ήδη στη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα και αναζητάει και νέους χώρους για τη φιλοξενία τους. Ένας από τους χώρους που εξετάζονται, είναι έκταση δίπλα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει η μεταφορά περίπου των μισών προσφύγων από τα νησιά και οι πρόσφυγες που παραμένουν σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Ρόδο ανέρχονται σε 5.538. Για τη μεταφορά τους χρησιμοποιείται όχι μόνο το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα λιμάνια της Ελευσίνας και της Καβάλας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου, σήμερα στην Αττική βρίσκονται 13.711 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 5.132 διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά και οι υπόλοιποι σε δομές Φιλοξενίας (Σχιστό, Ελαιώνας, Ελληνικό, Άγιος Ανδρέας, Μαλακάσα, Λαύριο).

Στην Κεντρική Ελλάδα αριθμούνται 2.569 πρόσφυγες, με τους περισσότερους να φιλοξενούνται στο στρατόπεδο της Ριτσώνας στην Εύβοια (826) και στο στρατόπεδο στο Κουτσόχερο Λάρισας (766).

Αυξημένος επίσης εμφανίζεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη με όσους βρίσκονται εντός του camp να υπολογίζονται σε 13.250. Επίσης, στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου παραμένουν 1.250 άτομα.

Στη Βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται συνολικά 28.593 άτομα. Για πρώτη φορά 1.045 πρόσφυγες διαμένουν από χτες στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κατσικά Ιωαννίνων.

Μ. Κουζινοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΔΕ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
    ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΑΛΗΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.
    ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ, ΒΕΒΑΙΩΣ.
    ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΦΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗΡΑΛΕΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    ΣΛΟΜΠΟΤΑΝ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΙΤΣ
    "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΑΣ" ΜΠΟΓΚ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ξαναζήσουμε μέρες του
    ΠΑΣΟΚ Ή ΤΕΦΡΑ....
    αν θυμούνται οι παλαιότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]