Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συστάσεις από την Αυστρία στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες!

"Να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα 
για να φροντίσει τους πρόσφυγες καλύτερα"

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να σημειώσουμε πως από την πλευρά μας (του γράφοντος) γίνεται κατανοητή η στάση της Αυστρίας απέναντι στην απειλή του «προσφυγικού» ρεύματος στην Ευρώπη. Είναι απολύτως φυσιολογικό μία κυβέρνηση να προσπαθεί να διαφυλάξει τη χώρα από υπαρκτούς ή πιθανούς κινδύνους που απειλούν την οικονομία, την ασφάλεια και τα δομικά χαρακτηριστικά –την ταυτότητα- της χώρας. Και αυτό επιχειρεί η Αυστριακή κυβέρνηση, όταν διαπίστωσε πως με υπαιτιότητα της γερμανικής κυβέρνησης (εισήγαγε ποσόστωση στην άδεια εισόδου στην Γερμανία) η Αυστρία κινδυνεύει να βρεθεί με εγκλωβισμένους «εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες» (επακριβής δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας) στο έδαφός της.
Ως αποτέλεσμα της γερμανικής απόφασης περί ποσόστωσης εισόδου, η Αυστρία εφάρμοσε ακριβώς τα ίδια, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ντόμινο αυστηρών μέτρων εισόδου και διέλευσης σε μία σειρά από χώρες, με τελικό «αποδέκτη» την Ελλάδα, της οποίας η κυβέρνηση άρχισε πλέον να ψελλίζει διάφορους αριθμούς για εγκλωβισμό λαθρομεταναστών – προσφύγων, αλλά και για κλείσιμο συνόρων και εγκατάσταση των μετακινούμενων πληθυσμών επί ελληνικού εδάφους…

Όμως, είναι τελείως διαφορετική η κατανόησή μας στην αυστριακή πολιτική περί λαθρομεταναστών – προσφύγων, από το να μας κουνά το δάχτυλο η Αυστρία για κακή φροντίδα των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα λαθρομεταναστών.

Να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα προκειμένου να φροντίσει καλύτερα τους πρόσφυγες στα Hotspots, ζητά ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz και τονίζει την ανάγκη «να σταματήσει η ανοιχτή προώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς τα βόρεια», «διότι δεν γίνεται, όποιος καταφέρνει να φθάσει ως την Ελλάδα, αυτομάτως να μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του», όπως δήλωσε στη γερμανική «Sueddeutsche Zeitung» που κυκλοφορεί σήμερα.

Παράλληλα σημειώνει ότι η Βιέννη επιδιώκει μεν μια ευρωπαϊκή λύση από κοινού με την Τουρκία, αλλά προειδοποιεί για εικόνες ανάλογες με αυτές από την Ειδομένη, μελλοντικά από την Τουρκία.

«Δεν είναι ηθικά ανώτερο» να κρατούνται οι πρόσφυγες στην Τουρκία από το να τους σταματούν στην Ελλάδα ή στην ΠΓΔΜ, δηλώνει και προσθέτει ότι «όποιος καταφέρνει να φθάσει στην Ελλάδα, πρέπει και στο μέλλον να εμποδίζεται από το να συνεχίσει το ταξίδι», ενώ απορρίπτει την κριτική για την Βαλκανική Διάσκεψη και για το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού.

Το άνοιγμα των συνόρων το καλοκαίρι του 2015 και η προώθηση των προσφύγων προς την Ευρώπη ήταν σοβαρό λάθος το οποίο πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο, συνεχίζει και δικαιολογεί το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα δεν προσεκλήθη στην Βαλκανική Διάσκεψη από την Βιέννη με το «έλλειμμα προθυμίας» της Αθήνας να συνεργαστεί για μία λύση η οποία θα φέρει μείωση της προσφυγικής ροής.

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ακόμα ότι το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού και μια πιθανή συμφωνία με την Τουρκία μπορούν τελικά να οδηγήσουν στον περιορισμό του αριθμού εκείνων που παίρνουν τον δρόμο για την ΕΕ.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι όσοι δεν αναζητούν προστασία, αλλά μια καλύτερη ζωή, δεν θέλουν απαραιτήτως να ζήσουν σε ένα στρατόπεδο στην Λέσβο, αλλά στην κεντρική Ευρώπη, προς την οποία θα πρέπει, σε περίπτωση αμφιβολίας, να τους κλείνεται ο δρόμος και τονίζει ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιλέξει πού στην ΕΕ θα υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.

Ίσως η Αυστριακή κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει πως ενέργειες και δηλώσεις αυτού του τύπου, δηλαδή συστάσεων προς την Ελλάδα, θα έπρεπε να μην υπάρχουν. Αν μη τι άλλο, η Ελλάδα βιώνει μία πρωτοφανή οικονομική κρίση που απειλεί έως και την κοινωνική ηρεμία και συνοχή. Με το να προστίθενται στην χώρα και παράγοντες που έχουν την δυναμική δημιουργίας ανώμαλων και λίαν επικίνδυνων καταστάσεων (τις οποίες αυξάνει κατακόρυφα η «λογική» πολιτική αυτοπροστασίας τόσο της Αυστρίας όσο και άλλων χωρών, εκτός της κατάφορης αδικίας έναντι των Ελλήνων πολιτών, δημιουργούνται συναισθήματα αντιπαλότητας που δεν συνεισφέρουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του «φαινομένου» ή και της απειλής του «προσφυγικού»…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]