Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομολογία εγκλήματος

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Η Ειδομένη δεν θα ανοίξει ξανά - ίσως μετά από δύο χρόνια. Η Ελλάδα από χώρα τράνζιτ έγινε χώρα εγκατάστασης των προσφύγων.

Αυτή είναι η ευθεία ομολογία του εγκλήματος της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, όπως τη διατύπωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Μουζάλας.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια – πιθανόν δεν του αρέσει να ψεύδεται, πιθανόν θέλει να σώσει την ψυχή του, πιθανόν είναι το σοβαρό ή το τραγικό πρόσωπο αυτής της υπόθεσης, πάντως η ουσία είναι ότι σε αντίθεση με τον Τσίπρα ο οποίος λέει τα πιο απίθανα ξεδιάντροπα ψέματα (και) για το προσφυγικό ή με τον Καμμένο ο οποίος βγαίνει φωτογραφίες με προσφυγόπουλα (!...), ο Μουζάλας είπε την αλήθεια.

Ο Μουζάλας είναι ο άνθρωπος που διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους. Αυτός πάει στα συμβούλια, αυτός βλέπει από πρώτο χέρι την καταστροφή γι αυτό ίσως άλλωστε έχει κι άλλες φορές πει την αλήθεια σε αντίθεση με τους υπόλοιπους – ίσως θέλει και να διαχωρίσει τη θέση του από τις πάσης φύσεως επερχόμενες ευθύνες.

Η τρομερή αυτή ομολογία, που συνιστά και τη μόνη, πικρή αλήθεια, μπορεί να έχει και χειρότερα: ο Τσίπρας έχει γίνει ήδη ο πιο πιστός οπαδός της Μέρκελ για να μείνει στην εξουσία ως «τροχονόμος» των προσφύγων που θα μείνουν πλέον οριστικά στην Ελλάδα. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να τον κρατήσουν τεχνητά στην εξουσία.

Όμως, τώρα που τα έδωσε όλα και στο προσφυγικό, μήπως άραγε δεν του κάνουν ούτε αυτό; Ο Σόιμπλε χθες εξέπεμπε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη – και δεν είναι το μόνο μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση…

Η Ελλάδα πληρώνει πάρα πολύ ακριβά την αδιαφορία, την ανικανότητα και το ψέμα της κυβέρνησης.

Και θα το πληρώνει, δυστυχώς, για χρόνια μετά την αποχώρησή της, η οποία, ασφαλώς, θα φύγει ως η χειρότερη που θα έχουμε ζήσει εδώ και σαράντα τόσα χρόνια…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]