Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαβρόφ: Η Τουρκία μπήκε στη Συρία

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της Τουρκίας προχώρησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, κατηγορώντας την ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις εντός του συριακού εδάφους, καταγγελίες οι οποίες, όπως επισημαίνουν, πολιτικοί αναλυτές θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

H Ρωσία διαθέτει στοιχεία ότι τουρκικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στη συριακή επικράτεια, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Ren-TV, τις οποίες αναμετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εκτίμησε επιπλέον ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία συνιστούν μια «υφέρπουσα επέκταση» και σημείωσε ότι η Ρωσία θα επιμείνει προκειμένου ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών να προσκαλέσει τους Κούρδους στις συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης, παρά τις αντιρρήσεις που προβάλλει η Άγκυρα.

Προειδοποιήσεις Κέρι προς Δαμασκό

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προειδοποίησε σήμερα την κυβέρνηση της Δαμασκού και τους συμμάχους της εναντίον του ενδεχόμενου να μην τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με την εφαρμογή της εκεχειρίας και τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

«Όλα τα μέρη πρέπει να τηρούν την παύση των εχθροπραξιών, να συνεργάζονται στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και να σέβονται τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με στόχο την πολιτική μετάβαση. Εάν το καθεστώς και οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι μπορούν να δοκιμάζουν τα όριά (…) κάνουν λάθος» τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Παρίσι μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, Ζαν Μαρκ Ερό, τη Γερμανία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, τη Βρετανία, Φίλιπ Χάμοντ, την Ιταλία, Πάολο Τζεντιλόνι και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Επιπλέον ο Τζον Κέρι καταδίκασε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε χθες Σάββατο ο Σύρος ομόλογός του Ουάλιντ Μουάλεμ, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συζήτησης για την τύχη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν αύριο στη Γενεύη.

Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν ότι «προσπαθεί ξεκάθαρα να διαταράξει τη διαδικασία» των συζητήσεων υπογράμμισε ο Κέρι.

Αναφορικά με το συριακό μέτωπο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας γνωστοποίησε ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, θέσεις της οποίας βομβαρδίζουν τα μαχητικά του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, έχει χάσει 600 μαχητές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

«Στη Συρία, το Ντάες απώλεσε εκτάσεις 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 600 μαχητές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Και η πίεση θα κλιμακωθεί» πρόσθεσε ο Τζον Κέρι.

Από την πλευρά του ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Μαρκ Ερό επισήμανε ότι η εκεχειρία στη Συρία πρέπει να τηρηθεί πλήρως όπως και να υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.

«Με στόχο να εγγυηθούμε την αξιοπιστία των διαπραγματεύσεων, η εκεχειρία πρέπει να τηρηθεί απόλυτα όπως κι η ελεύθερη κι απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας» επέμεινε ο Γάλλος υπουργός, που τόνισε ότι οι συνομιλίες στην Ελβετία θα είναι «δύσκολες», μπορούν ωστόσο να οδηγήσουν σε «μια πραγματική πολιτική μετάβαση» στη Συρία.

Ο Ερό επίσης έκανε λόγο για μια «πρόκληση» της Δαμασκού που όρισε ως «κόκκινη γραμμή» την όποια συζήτηση για το μέλλον του Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Βρήκα μια πολύ ωραία απάντηση για το ότι δήθεν θα ξεσηκωθεί ο λαός και τέτοια, που εξηγεί γιατί δεν υπάρχει ενα ενιαίο πράμα που λέγεται λαός και το βάζω εδώ αν και άσχετο αν μου επιτρέπετε. Συμφωνείτε?

    δυστυχως δεν ειναι τοσο απλοικα τα πραγματα και μεις δεν ειμαστε τοσο αισιοδοξοι.
    οι μαρξιστες αριστεροι κομουνιστες αναρχικοι δηλαδη συνηδειτοι μισελληνες προδοτες ειναι το εν τριτο του πληθυσμου εδω μεσα, η μεγαλη πλειοψηια της νεολαιας καιεχουν την απολυτη εξουσια στον ιδεολογικο πολιτικο και πνευματικο τομεα. ειναι οι αριστερη νομενκλατουρα που κυβερναει απο το 74 μεχρι σημερα ειτε μεσω πασοκ ειτε μεσω σφαλιαρονουδουλας ειτε μεσω τσυριζα σημερα
    το αλλο εν τριτο του πληθυσμου εχει ελληνικη εθνικη συνηδειση αλλα ειναι σκορπιο μεσα κυριως στη χαζονουδουλα στη χρυσαυγη λαος ανελ ή στο σπιτι του. αυτο πρεπει να το ενοποιησουμε να το κανουμε ενα εθνικολαικο κινημα
    το αλλο εν τριτο ειναι οι αδιαφοροι οι απολιτικοι όι ασχετοι οι βλακες φιλελεδες πανηλιθιοι αστουληδες χριστιανουληδες και λοιποι σαχλαμαρες και φυτα. αυτοι μπορουν να γινουν παλι ελληνες με σκληρη προσπαθεια εκ μερους μας, οι αριστεροι δεν μπορουν να γινουν με τιποτα ελληνες και τσαμπα ο κοπος ορισμενων δικων μας πατριωτων που καθονται και συζητουν μαζι τους και τους εξηγουν με ολοκληρα κατεβατα....αρα πρεπει να τους εξαφανισουμε μαζι με τους λαθρο τους
    αυτη δυστυχως ειναι η μονη αληθεια και πανω σαυτη την πραγματικοτητα πρεπει να κανουμε τους υπολογισμους μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΟΝΟ.
    ΟΛΟ ΜΕΛΙ-ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΙΠΟΤΙΣ.
    ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..(ΤΗΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΛΆΝΌΎΝ ΜΈΝΤΈΣ ΜΈ ΤΊΣ ΉΠΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]