Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος στην Άγκυρα


Βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο (στο Güvenpark στην περιοχή Kızılay), της Άγκυρας περίπου στις 6.45 μ.μ. σήμερα το απόγευμα (Hurriyet).
H έκρηξη έγινε κοντά στο υπουργείο Παιδείας.
Αμέσως μετά την έκρηξη μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρα κατέφθασαν στο σημείο της έκρηξης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν μεγάλο αριθμό νεκρών (27 νεκροί, 23 σκοτώθηκαν στη σκηνή του συμβάντος και 4 κατά τη μεταφορά τους με ασθενοφόρα) και δεκάδες τραυματίες (μεταφέρθηκαν σε δέκα διαφορετικά νοσοκομεία της πόλης).
Πολλά κτίρια και αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες, προδίδοντας τεράστια βομβιστική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, σε σημείο όπου βρίσκονται δέκα στάσεις λεωφορείων.
Η αστυνομία εκκενώνει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα φοβούμενη νέες εκρήξεις.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (RTÜK) έχει κηρύξει την απαγόρευση μετάδοσης στις εικόνες της σκηνής και των θυμάτων.

Αυτή η έκρηξη - βομβιστική επίθεση, είναι η τρίτη που έχει γίνει στην τουρκική πρωτεύουσα από τον Οκτώβριο του 2015.
Στην πρώτη, την ευθύνη ανέλαβε το "Ισλαμικό Κράτος", με αποτέλεσμα να υπάρξουν 103 νεκροί.
Στην δεύτερη επίθεση, τέσσερις μήνες αργότερα (17 Φεβρουαρίου), σε μί επίθεση αυτοκτονίας με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο επιτέθηκε κατά στρατιωτικών που μετακινούνταν με λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και να τραυματσισθούν άλλοι 81.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήταν στην Κωνσταντινούπολη, ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Efkan Ala για την έκρηξη στο τηλέφωνο και αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στην Άγκυρα.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της σε μια ανακοίνωση 11 Μάρτη πάνω από μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια σε τουρκικά κυβερνητικά και κατοικίες που βρίσκεται στην περιοχή Bahçelievler της Άγκυρας ΗΠΑ. Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την περιοχή αυτή.
Συνιστούμε στην Τουρκική κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδια ασφαλείας, να αυξήσουν τις πληροφορίες τους, να προσέξουν τοπικές εκδηλώσεις, να αυξήσουν την παρακολούθηση τοπικών σταθμών μετακίνησης, ενώ στους αμερικανούς πολίτες συνιστούμε να ενημερώνονται τακτικά από τους τοπικούς σταθμούς ειδήσεων και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών".

Θα υπάρξει συνεχής ενημέρωση...
"Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

 

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]