Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φασίστες από κούνια

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Κάποιοι παλαιοί «συντρόφοι» τους που τους ήξεραν από παλιά και από μέσα μας τα λέγανε. Αλλά, δυστυχώς, δεν τους πιστεύαμε – κι αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν μεγάλο σφάλμα για το οποίο ασφαλώς και οφείλεται μια μεγάλη, γνήσια συγνώμη.

Όμως, πραγματικά, που να φανταστεί κανείς ότι είναι δυνατόν στη δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι του λεγόμενου «προοδευτικού χώρου» που να πιστεύουν αυτά που αποδείχθηκε ότι πιστεύουν οι πιο στενοί της εξουσίας του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ένας λέει ότι η αυτονομία των μέσων ενημέρωσης είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία – έτσι λέει! Και δεν είναι τυχαίος: είναι ένας από τους πλέον βασικούς διαμορφωτές πολιτικής. Αν το έλεγε αυτό οπουδήποτε στην Ε.Ε. ή στον δυτικό κόσμο γενικότερα δεν θα μπορούσε να σταθεί μετά το επόμενο ημίωρο. Όμως, εδώ, λέει ότι θέλει σα να έχουμε χούντα.

Ο άλλος νομοθετεί ως νέος Γεωργαλάς που ξεκίνησε από δήθεν αριστερός για να καταλήξει περίπου de facto οπαδός του Στάλιν, του Μουσολίνι, ή του Παπαδόπουλου: γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις έναν υπουργό, και μάλιστα το alter ego του πρωθυπουργού, ο οποίος λέει, βασισμένος δε σε πρόδηλες στρευλώσεις της αλήθειας, ότι οι σταθμοί θα γίνουν όσοι αυτός αυθαίρετα θέλει και ότι οι εργαζόμενοί τους θα είναι όσοι αυτός ορίσει;

Οι άνθρωποι τα έχουν κάνει μαντάρα. Παντού. Εχουν πει τα μεγαλύτερα ψέματα των τελευταίων εξήντα ετών, έχουν κάνει τις μεγαλύτερες γυριστές της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, έχουν κοροιδέψει όσο κανείς άλλος τον λαό που τους ψήφισε. Και, την ίδια στιγμή, έχουν αποτύχει κατά κράτος σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν το λαό και τη χώρα – ζητήματα ουκ ολίγα και απολύτως φλέγοντα.

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να κατανοήσουν ότι, όσο κι αν είναι φασίστες από κούνια, ολοκληρωτικοί μέχρι τα βάθη της ψυχής τους, οφείλουν να συμπεριφερθούν ως κυβερνήτες μιας δυτικής δημοκρατίας και να ξεχάσουν αμέσως τον μέσα εαυτό τους.

Αν δεν το κάνουν, είτε θα πρέπει να πάψει να υπάρχει η δημοκρατία, είτε θα πρέπει να πάψουν ταχύτατα αυτοί από κυβερνήτες της.

Και, προφανώς, το πρώτο ασφαλώς δεν θα συμβεί…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]