Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα ως παρελθόν

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Αν ισχύουν οι πληροφορίες που μεταδίδει το έγκυρο πρακτορείο Associated Press σύμφωνα με τις οποίες η διαδικασία προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη του Σένγκεν βάση του άρθρου 26 περί έκτακτης ανάγκης έχει ήδη προχωρήσει σε επίπεδο απορρήτων εγγράφων, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία, δυστυχώς, δραματική κατάσταση.

Ηδη αποφασίστηκε η de facto υπαγωγή του Αιγαίου υπό διεθνή επικυριαρχία με σκοπό τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Φυσικά, ουδείς αμφιβάλλει ότι αυτή η απόφαση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία διπλωματική επιτυχία της Τουρκίας ευθέως εις βάρος της Ελλάδας, καθώς, ακόμα και όταν φύγει η νατοική αποστολή, η Τουρκία θα είναι σε θέση να επικαλείται πλέον με ισχυρά τεκμήρια το ότι το Ανατολικό Αιγαίο είναι ουσιαστικά από πάνω μέχρι κάτω μία εκτεταμένη γκρίζα ζώνη. Και, φυσικά, είτε φύγουν είτε δεν φύγουν οι ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οι τουρκικές, που συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς στην αποστολή, ουδέποτε πρόκειται να εγκαταλείψουν αυτό το κεκτημένο.

Τώρα, όπως μεταδίδει το Associated Press είμαστε μπροστά και στην αποπομπή από τη Ζώνη Σένγκεν και, φυσικά, στο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων. Κάτι που, παριστάνοντας τους δήθεν αφελείς, έχουν ήδη προεξοφλήσει αρμόδιοι υπουργοί της ελληνικής… «κυβέρνησης». Και, όλα αυτά, με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν ήδη εγκλωβιστεί πρακτικά στο ελληνικό έδαφος.

Αυτά δε, συμβαίνουν με απέναντί μας μια Τουρκία η οποία συνομιλεί ευθέως, διμερώς και, προδήλως με μυστική πραγματική ατζέντα με το Βερολίνο – όπως άλλωστε συνέβη, για να θυμόμαστε και την ιστορική πραγματικότητα με όποια αξία αυτή έχει, τόσο στον Α’ όσο και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι η Τουρκία η οποία είναι σήμερα σε θέση να ρίχνει ρωσικά αεροσκάφη και, πρακτικά, να μην λαμβάνει καν απάντηση!...

Τέλος, ουδείς πρέπει να λησμονεί ότι η Ελλάδα έχει ακόμα τεράστια ανοικτά ζητήματα ως προς το λεγόμενο μνημόνιο, δηλαδή το οικονομικό πρόγραμμα που έχει επιβάλλει ο διεθνής οικονομικός έλεγχος.

Δια ταύτα: η Ελλάδα, όπως την ξέραμε, ήδη δεν υπάρχει πια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και, όλα τα άλλα, είναι απλώς ψέματα και υπεκφυγές.

Η Ελλάδα όπως την ξέραμε, είναι ήδη παρελθόν.
Και οι ευθύνες γι αυτή την μεγίστη νεοελληνική εθνική τραγωδία είναι πολύ βαριές και πολύ συγκεκριμένες…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]