Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο!

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν πήραν το μάθημά τους το 2008, αντιθέτως συνέχισαν να κρύβουν σκελετούς στα ντουλάπια τους. Το προσφυγικό βγάζει το χειρότερο πρόσωπο της πολιτισμένης Ευρώπης και προκαλεί νευρικό κλονισμό στο πολιτικό προσωπικό. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της ολέθριας πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και ένα αφιλόξενο διεθνές περιβάλλον. Δεν είναι τυχαία τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο!

Ο καθημερινός βομβαρδισμός των πολιτών με αρνητικές ειδήσεις είναι τόσο σφοδρός που έχουμε χάσει πλέον την αίσθηση του κινδύνου. Εδώ και καιρό έχουμε συμφιλιωθεί στην ιδέα ότι κάπως έτσι ήταν η ζωή μας, από πάντοτε . Κάτι που δεν έχει πάντως σχέση με την πραγματικότητα. Βρισκόμαστε σε μία παρατεταμένη περίοδο μη κανονικότητας, η οποία, ακριβώς λόγω της μεγάλης της διάρκειας, προβληματίζει ιδιαίτερα για την επόμενη ημέρα. Όσο πιο βαθύ είναι το κώμα στο οποίο βρίσκεται ο ασθενής, τόσο πιο δύσκολο είναι να επανέλθει στην ζωή. Θαύματα πάντα γίνονται, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια στις μέρες μας…

Ο μεγάλος φόβος είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης! Δεν είναι το ασφαλιστικό ή το αγροτικό και τα νούμερα που δεν βγαίνουν. Αυτό αφορούσε μία προγενέστερη φάση, όταν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «διαπραγματευόταν». Είναι περισσότερο το γεγονός ότι η Ευρώπη χρειάζεται να θυσιάσει μία Ιφιγένεια στους Θεούς, επειδή έτσι πιστεύει ότι θα φυσήξουν οι άνεμοι και θα απομακρυνθούν τα δικά της προβλήματα. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η περίπτωση να είμαστε η Ιφιγένεια είναι μάλλον η καλή εκδοχή του μύθου. Διότι θα μας «σώσουν» κατά κάποιον τρόπο οι Θεοί πάνω από τον βωμό, όπως συνέβη με την Ιφιγένεια! Η πραγματικότητα είναι ίσως πιο σκληρή: Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη εθνική ήττα σε όλα τα επίπεδα.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και δεν έχει νόημα να μοιράζει κανείς ραβασάκια με «κατηγορητήρια». Μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι τα πράγματα σε μία Ελλάδα με κλειστά σύνορα, με το ΝΑΤΟ να «επιτηρεί» το Αιγαίο, την Τουρκία να αμφισβητεί καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία; Και ταυτόχρονα μία Οικονομία σε βαθιά ύφεση για έβδομο συνεχή χρόνο και έναν λαό σε διαρκή πολιορκία; Είναι απλά και μόνο θέμα χρόνου να φύγει το καπάκι από την θέση του…

Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Στην επόμενη επικίνδυνη στροφή που θα εκτροχιαστούμε, δεν θα υπάρχει το προστατευτικό μαξιλαράκι της Ευρώπης. Το χειρότερο σενάριο πολλές φορές είναι να συμβεί αυτό που ευχόμαστε! Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, θα τελειώνουμε σύντομα με τα μνημόνια. Όχι επειδή θα τα σκίζουμε στο προαύλιο της Βουλής, αλλά διότι δεν θα μας τα προφέρουν οι … «διεθνείς τοκογλύφοι».

Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα είναι μία μεγάλη εθνική και ταπεινωτική ήττα με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία η Τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Δυστυχώς στερούμαστε στοιχειωδών εργαλείων για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης. Μοιάζουμε με ναυαγούς που τους έχουν εγκαταλείψει στην μέση του πελάγους, εν μέσω καταιγίδας, καταδικασμένους σε βέβαιο πνιγμό. Το χειρότερο είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού θεωρεί αυτή την κατάσταση ευλογία Θεού!

Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το βάρος των προβλημάτων; Την απάντηση την δίνει η ίδια καθημερινά. Δεν μπορεί! Δυστυχώς! Είναι ανίκανη για οτιδήποτε. Το ερώτημα είναι πόσο μεγάλο ακόμη θα είναι το κόστος της ανικανότητάς της…

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]