Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Με παιδική εργασία τα ρούχα γνωστών εταιρειών

Αγγλικές εταιρίες βάζουν στην Τουρκία να δουλεύουν παιδιά - εργάτες

Δύο μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αγγλία, οι Next και η H&M, εντοπίστηκε πως στις αλυσίδες προμηθευτών τους στην Τουρκία, βάζουν να δουλεύουν ανήλικα παιδιά από την Συρία.

Η χρησιμοποίηση των Σύριων προσφύγων ως φτηνών εργατών ¨είναι ένα μυστικό που το ξέρουν όλοι¨.

Σύμφωνα με την είδηση από την Independent, οι δύο γνωστές φίρμες Next και η H&M, στις αλυσίδες προμηθευτών τους στην Τουρκία, βάζουν να δουλεύουν ανήλικα παιδιά από την Συρία

Οι εταιρίες Next και η H&M παραδέχτηκαν πως βάζουν παιδιά να δουλεύουν, ενώ άλλες εταιρίες προτίμησαν να μην απαντήσουν.

Η Τουρκία μαζί με την Κίνα, την Καμπότζη και το Μπαγκλαντές είναι από τις χώρες όπου βρίσκονται οι προμηθευτές για βρετανικές εταιρίες ρούχων όπως και για τις εταιρίες Topshop, Burberry, Marks & Spencer και Asos.

Σύμφωνα με την αναφορά του ¨Κέντρου Εργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων¨(BHRRC), τα παιδιά από την Συρία εργάζονται με μισθού πολύ κατώτερους του κατώτατου μισθού.

Κατά την διάρκεια κατάρτισης αυτής της αναφοράς, οι εταιρίες M&S, Asos, Debenhams και η Superdry, προτίμησαν να μην κάνουν δήλωση. Από τις 28 ερωτηθέντες εταιρίες οι 10 δεν απάντησαν.

Haber
Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]