Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο χτύπημα στους αγρότες


Παρακρατούν το ΦΠΑ για... μελλοντικές οφειλές!

Μετά τη λαίλαπα του Ασφαλιστικού και τον επικείμενο «οδοστρωτήρα» του φορολογικού, που φέρνει επιπλέον βάρη 52% στο εισόδημά τους, έρχεται το υπουργείο Οικονομικών και καλεί τις Εφορίες να μην επιστρέφουν στους αγρότες τα ποσά του ΦΠΑ που δικαιούνται!

Μάλιστα δίνουν εντολή στους εφοριακούς να παρακρατούν το ΦΠΑ που δικαιούνται οι αγρότες, για να τον συμψηφίζουν όχι μόνο με τυχόν βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τις Εφορίες, αλλά με τυχόν χρέη που θα έχουν στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα απίστευτα που συμβαίνουν και κάνουν τον βίο… αβίωτο σε περισσότερους από 600.000 αγρότες της χώρας παραδέχεται μάλιστα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Καρασμάνη.

Με βάση τις εντολές μάλιστα που έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών προς τις ΔΟΥ, «ο συμψηφισμός διενεργείται αυτεπαγγέλτως από το αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης στην οποία είναι βεβαιωμένες οι οφειλές (ληξιπρόθεσμες, μη ληξιπρόθεσμες, ευρισκόμενες σε αναστολή ή ρυθμισμένες), ενώ ποσά που προέρχονται από επιστροφές φόρων προστιθέμενης αξίας και εισοδήματος, για τα οποία έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί ατομικό φύλλο έκπτωσης, συμψηφίζονται υποχρεωτικά και με οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και αποδίδονται υπέρ των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών».

Πολύ απλά, αυτό φυσικά σημαίνει ότι οι αγρότες στο εξής δεν πρόκειται να λάβουν επιστροφές από ΦΠΑ ή από φόρο εισοδήματος, αφού όλα θα παρακρατούνται με τη δικαιολογία ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα έχουν κάποιο χρέος στην Εφορία ή κάποια οφειλή στο Ταμείο τους, και ως εκ τούτου θα πρέπει οι επιστροφές να παρακρατηθούν για να συμψηφιστούν κάποια στιγμή στο… μέλλον.

Το απίστευτο, δε, είναι ότι ακόμη κι αν κάποιος αγρότης έχει ρυθμίσει τα χρέη του και πληρώνει κανονικά τις δόσεις του, πάλι δεν θα μπορεί να πάρει επιστροφή ΦΠΑ ή εισοδήματος, αφού τα χρήματα θα τα κρατά η Εφορία, για να καλύψει μελλοντικές δόσεις του οφειλέτη…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]