Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο στρατηγός Φράγκος προειδοποιεί: "Να μην αποκλείουμε ενδεχόμενο για νέα Ίμια"!


Να μην αποκλείουμε ενδεχόμενο επεισοδίου τύπου Ίμια με την Τουρκία, αλλά και να μην αμφισβητούμε καν την δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να προχωρήσουν σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους που παραβιάζει το Αιγαίο, επισημαίνει σε συνέντευξή του σε ρωσικό ΜΜΕ ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Μιλώντας στο ρωσικό RGRU,ο κ.Φράγκος κάνοντας ιστορικές αναφορές που ξεκινούν από το 1920 επισημαίνει τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας που σήμερα εκφράζονται με τον στόχο να μοιραστεί ξανά το Αιγαίο. “Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”, υποστηρίζει ο στρατηγός.

Αναφερόμενος στην κρίση των Ιμίων ο κ. Φράγκος λέει ότι “παρόμοια συμβάντα δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον”. Όμως ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ επισημαίνει ότι δεν πρέπει αυτό να προκαλεί ανησυχία και φόβο στην Ελλάδα. Ο κ.Φράγκος για να τεκμηριώσει την άποψή του επικαλείται μελέτη των ισραηλινών που λέει ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου η ελληνική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να καταστρέψει την τουρκική εντός 48 ωρών!

Ο στρατηγός Φράγκος αναφέρεται στις τουρκικές αγωνίες για το ενδεχόμενο εκτεταμένης κουρδικής αυτονομίας.
Υποστηρίζει ακόμη ότι η πολιτική του Ερντογάν οδηγεί τη Τουρκία κατευθείαν στην καταστροφή, προσθέτοντας ότι “κανείς δεν είναι ανάγκη να αναμειχθεί σ΄ αυτό…”

Ο κ.Φράγκος ολοκληρώνει την τοποθέτησή του εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη στάση της ΕΕ στο θέμα των προσφύγων. Επισημαίνει την ακατανότητη πίεση της ΕΕ για την φύλαξη των εξωτερικών της συνόρων, όταν την ίδια στιγμή απλόχερα προσφέρει 3 δισ. στην Τουρκία που δεν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα.
Προσθέτει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να κατανοήσουν τα λάθη που έκαναν στην περιοχή, με τους Σαντάμ, Καντάφι, Μουμπάρακ και Άσαντ. Το μόνο που κατάφεραν ήταν η “σταθερή αστάθεια” στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, λέει.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]