Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: "Όσοι πρόσφυγες παρανομούν θα διώχνονται από τη Γερμανία"


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάχθηκε σήμερα υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά τις απελάσεις προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα αλλά καταδικάζονται από γερμανικά δικαστήρια για διάφορα αδικήματα, ακόμη και αν η καταδίκη αυτή είναι με αναστολή.

"Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα", αυτό "θα πρέπει να έχει συνέπειες (...) αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα (παραμονής τους στη Γερμανία) θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή", είπε η καγκελάριος, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία.

Η ηγεσία του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ, που συνεδρίασε σήμερα στο Μάιντς, συμφώνησε να ζητήσει να ανακαλείται η χορήγηση ασύλου στην περίπτωση καταδίκης για κάποιο αδίκημα. Το ζήτημα αυτό ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί με το συγκυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

"Είναι σημαντικό εκεί όπου δεν επαρκεί ο νόμος, να τροποποιηθεί", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Άγγελα Μέρκελ η οποία θεωρεί ότι αυτό είναι "προς το συμφέρον της μεγάλης πλειονότητας των προσφύγων".

Με βάση τη γερμανική νομοθεσία, ένας άνθρωπος στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο μπορεί να απελαθεί από τη Γερμανία εφόσον έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, υπό τον όρο όμως ότι η ζωή του ή η υγεία του δεν θα διατρέξουν κίνδυνο στη χώρα καταγωγής του.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρωπαϊκά διαβατήρια έχουν κλαπεί!

Την στιγμή που πολλές ευρωπαϊκές χώρες στρέφονται εναντίον της χώρας μας για το μεταναστευτικό και για τις συνθήκες αστυνόμευσης αλλά, και για την ασφάλεια της διαδικασίας φύλαξης και της χορήγησης διαβατηρίων ευρωπαϊκά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες διαβατήρια Βορειοευρωπαϊκών χωρών έχουν κλαπεί τα τελευταία χρόνια.

Η είδηση αυτή προκαλεί εντονότατη ανησυχία καθώς τα κλεμμένα διαβατήρια καταλήγουν τελικά στα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος και των δουλεμπόρων που μεταφέρουν χιλιάδες παράνομους μετανάστες εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, προσφέροντας  πολλές φορές το αναγκαίο κώλυμα που αναζητούν οι τζιχαντιστές και τα μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το EuObserver μόνο το  2013 έχουν χαθεί η κλαπεί σχεδόν μισό εκατομμύριο γερμανικά διαβατήρια ενώ μεγάλος αριθμός διαβατήριων έχει χαθεί και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Οι αποκαλύψεις έγιναν από το Σουηδικό Υπουργείο Εσωτερικών  που ανακοίνωσε νέο πλαίσιο ενέχυσες της ασφάλειας του συστήματος έκδοσης  διαβατηρίων ,στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Σουηδών το 2013 χάθηκαν η κλάπηκαν 477.000 γερμανικά διαβατήρια, 195.000 δανέζικα, 177.000 Σουηδικά  και 44.000 Φιλανδικά.

Στα μέτρα που λαμβάνουν οι Σουηδικές αρχές είναι η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι ιδιαίτεροι έλεγχοι για όσους ταξιδεύουν από την Τουρκία  με σουηδικά διαβατήρια, αλλά και ο περιορισμός σε τρία των διαβατηρίων που δικαιούνται να εκδώσουν σε διάστημα πέντε ετών οι σουηδοί πολίτες ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της ψευδούς δήλωσης απώλειας  διαβατηρίου τα οποία κατόπιν  πωλούνται στα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

Πάντως κερδίζει έδαφος η πρόταση για δημιουργία μεγάλου αρχείου δακτυλικών αποτυπωμάτων ,καθώς και η συμπερίληψη σκαναρισμένης φωτογραφίας και άλλων βιομετρικών στοιχείων  στο διαβατήριο των πολιτών της Ζώνης Σένγκεν ,την οποία είχε παρουσιάσει τον Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η γαλλική αντιπροσωπεία, καθώς θεωρείται ότι  μονό έτσι μπορεί να αντιμετωπισθεί η χρήση «νομίμων» διαβατήριων   για την  διακίνηση παράνομων μεταναστών μεταξύ των οποίων  κρύβονται και  τζιχαντιστές. 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]