Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν "βλέπει" έναν "ανώτερο νου" που προκαλεί συγκρούσεις στον ισλαμικό κόσμο!


“Συνωμοσία” κατά του ισλαμικού κόσμου βλέπει ο Ερντογάν που μίλησε για έναν “ανώτερο νου” ο οποίος προκαλεί τις συγκρούσεις στον ισλαμικό κόσμο. Δεν τον κατονόμασε τον “ανώτερο νου”,αλλά είναι πλέον σαφές ότι ο Ερντογάν έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο.
Αυτές τις…εκτιμήσεις τις έκανε αφού πρώτα χαρακτήρισε εσωτερικό ζήτημα της Σαουδικής Αραβίας τις εκτελέσεις 47 αντιφρονούντων τις οποίες “δικαιολόγησε” ως εξής:
«Οι 46 από τους εκτελεσθέντες ήταν σουνίτες και εκτελέστηκαν εξαιτίας των δεσμών τους με τη Αλ Κάιντα. Ένας εξ αυτών ήταν σιίτης κληρικός. Την απόφαση έλαβε και εφάρμοσε η Σαουδική Αραβία. Το αν το εγκρίνουμε ή δεν το εγκρίνουμε είναι άλλο ζήτημα. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα εσωτερικού δικαίου της Σαουδικής Αραβίας»,
δήλωσε και τόνισε ότι πολλές χώρες ανά τον κόσμο όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Ρωσία και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εφαρμόζουν την θανατική ποινή.
Προσέθεσε ότι κανείς δεν αντέδρασε όταν δόθηκε η θανατική ποινή σε πάνω από 1000 άτομα στην Αίγυπτο καθώς και στον εκλεγμένο με το 52% των ψήφων πρόεδρο Μόρσι. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει ένας ‘ανώτερος νους’ πίσω από όλες τις σεκταριστικές συγκρούσεις στον ισλαμικό κόσμο χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω. Δήλωσε ότι αυτός ο ‘ανώτερος νους’ προσπαθεί να διασπάσει τον ισλαμικό κόσμο με το να πυροδοτεί συγκρούσεις σε χώρες όπως στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη και στο Λίβανο σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στην περιοχή!

Και βέβαια δεν ξέχασε την εμμονή του με τον Άσαντ:
«Δίνετε στήριξη στο καθεστώς της Συρίας είτε φανερά είτε κρυφά. Δίνετε χρηματική και στρατιωτική στήριξη στον δολοφόνο Άσαντ". Δήλωσε επίσης ότι μόνο το 10% των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία είχαν ως στόχο το ISIL και ότι το 90% στόχευσαν στους Τουρκομάνους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Αναφορικά με την τρομοκρατία στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε ότι ο στρατός και η αστυνομία φροντίζουν να μην πληγούν ‘αθώοι πολίτες’ στις συγκρούσεις που μαίνονται στις πόλεις στις οποίες έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος. «Αυτό φυσικά, έχει σαν αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να λήξουν σύντομα, να απαιτείται μεγαλύτερη χρονική περίοδος».
Δεν μας είπε όμως πόσα παιδιά έχουν σκοτωθεί από πυρά Τούρκων τα τελευταία 24ωρα.

Δήλωσε επίσης ότι το κοινοβούλιο και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αναλάβουν δράση εναντίον των βουλευτών που ενεργούν ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς και εναντίον των δημάρχων που χρησιμοποιούν τα κονδύλια του δήμου για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες. «Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που σκάβουν χαρακώματα και σε αυτούς που τα υπερασπίζονται. Το κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να ανεχτεί την κατάχρηση της ασυλίας».
Ήδη έγιναν έφοδοι και συλλήψεις στα γραφεία του κουρδικού κόμματος HDP.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]