Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Όχι σε πρόσφυγες" από τη Σλοβακία λόγω όσων έγιναν στη Γερμανία


H Σλοβακία με δικαιολογία το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που συνέβησαν την πρωτοχρονιά στην Κολωνία, δεν θα επιτρέπει την είσοδο μουσουλμάνων προσφύγων στην χώρα. Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτζο σε δήλωση που έκανε στην πρωτεύουσα της χώρας Μπρατισλάβα δήλωσε πως "δεν θέλουμε να συμβούν στην Μπρατισλάβα αυτά που συνέβησαν στην Γερμανία" και έκλεισε την πόρτα στους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με είδηση από την ιστοσελίδα της γερμανικής Die Zeit ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας δήλωσε πως "η ομαλή ένταξη των προσφύγων είναι αδύνατη" και ότι "το ιδανικό της πολυπολιτισμικής Ευρώπης τελείωσε".

Η Σλοβακία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εκφράσει αντιρρήσεις για την κατανομή των προσφύγων με κάποιο ποσοστό σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η Zeit Online ανέφερε πως εντός του 2015 στην Σλοβακία υπέβαλλαν αίτημα ασύλου μόνο 169 άτομα και εξ αυτών έγιναν δεκτοί μόνο οι 8. Επίσης αναφέρεται πως απάντηση περιμένουν και οι 149 χριστιανοί που ήρθαν από το Ιράκ και υπέβαλλαν αίτημα.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας δήλωσε πως πλέον δεν θα συμβάλλει χρηματικά για τους πρόσφυγες και ότι θα παράσχει βοήθεια μόνο για την ασφάλεια των συνόρων. Ο Ρόμπερτ Φίτζο δήλωσε πως "η οικονομική μας βοήθεια θα κατευθύνεται στην προστασία των συνόρων της συνθήκης Σένγκεν. Ζητάμε η βοήθεια που δίνουμε να μην πηγαίνει σε χρήματα για τρόφιμα αλλά στην συνοριακή ασφάλεια".

Η Σλοβακία τον Ιούλιο αναλαμβάνει την περιοδική προεδρία της Ε.Ε.

Μαθήματα σεβασμού γυναικών σε πρόσφυγες και μετανάστες

To Βέλγιο αναμένεται να γενικεύσει τα μαθήματα που θα παραδίδει στους αιτούντες άσυλο με τα οποία θα τους εξηγεί πώς να συμπεριφέρονται με σεβασμό στις γυναίκες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης της χώρας, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στη Γερμανία.

«Θα αντιγράψουμε το νορβηγικό μοντέλο και θα εισαγάγουμε μαθήματα εντός των επόμενων εβδομάδων σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας» δήλωσε στον βελγικό Τύπο ο Τέο Φράνκεν διευκρινίζοντας ότι τέτοιου είδους μαθήματα παραδίδονται ήδη σε πολλά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

«Το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι ευρύτερο από το θέμα του σεβασμού των γυναικών. Πρόκειται καταρχάς για κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί, ευρωπαϊκές αξίες, τη συμπεριφορά που αναμένουμε από κάποιον…» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του Φράνκεν, Ντάτριεν Γιάνσεν, όπως έγραψε χθες η εφημερίδα Le Soir.

H πρωτοβουλία του Φράνκεν, στελέχους του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA, μόνο ενθουσιασμό δεν προκάλεσε στην υπουργό Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Ευκαιριών στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, την σοσιαλίστρια Ιζαμπέλ Σιμονί.

«Το να προτείνεται ένα τέτοιο μέτρο στο Βέλγιο, είναι σα να γίνεται ένας παραλληλισμός μεταξύ των ενδείξεων που υπάρχουν στο πλαίσιο μιας έρευνας των γερμανικών αρχών και των προσώπων που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την πείνα. Πρόκειται για μια ακατάλληλη χρονική συγκυρία που κρύβει έναν ρατσισμό το λιγότερο συγκεκαλυμμένο» τόνισε η υπουργός σε ένα δελτίο Τύπου.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι προσφέρει «μαθήματα» στους αιτούντες άσυλο ώστε να τους βοηθήσει να ενταχθούν ευκολότερα σε μια χώρα, τα ήθη της οποίας μπορεί να τους φαίνονται πολύ φιλελεύθερα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]