Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξάρθρωσαν κύκλωμα διακινητών από Γερμανούς και Τούρκους


Οι αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας και της Τουρκίας ανακοίνωσαν ότι διέλυσαν ένα δίκτυο διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο, στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα χαράματα στην Τουρκία και τη Γερμανία.

Πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στη Γερμανία έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε έξι γερμανικές περιφέρειες, δήλωσε ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας Ντίτερ Ρόμαν. Οι ύποπτοι είναι στην πλειονότητά τους Σύροι.

Στην Τουρκία, στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Μερσίνα, “τριάντα πρόσωπα συνελήφθησαν και εκατοντάδες Σύροι και άνθρωποι που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο (…) σώθηκαν από την εκμετάλλευση μιας βάναυσης συμμορίας”, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος τούρκος αστυνομικός, ο Μεχμέτ Λεκεσίζ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Πότσδαμ, κοντά στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον Ρόμαν, οι διακινητές αυτοί ήταν υπεύθυνοι για ένα δίκτυο που μετέφερε μετανάστες μέχρι την Ιταλία με επισφαλή πλεούμενα, που μερικές φορές δεν είχαν καν πλήρωμα. Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι διέπλευσαν έτσι τη Μεσόγειο, επιτρέποντας στους διακινητές να βάλουν στην τσέπη συνολικά “9,5 εκατ. δολάρια” (8,7 εκατ. ευρώ).

“Δεν πρόκειται για μια αλτρουιστική επιθυμία να βοηθήσουν στη διαφυγή, αλλά για επιθυμία να βγάλουν χρήματα”, υπογράμμισε, αναφέροντας ότι κάθε πρόσφυγας πλήρωσε από 4.500 έως 6.000 δολάρια.

Το δίκτυο οργάνωνε διάπλους προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Κατά τις επιχειρήσεις στη Γερμανία κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 490 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και επίλεκτοι των μονάδων GSG9 και BFE.
Σύμφωνα με τον τούρκο αξιωματούχο, το δίκτυο λειτουργούσε επίσης από την Τουρκία προς την Ελλάδα και “η κοινή έρευνα που άρχισε τον Ιανουάριο του 2015 ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία”.

Η Γερμανία θεωρεί τον αγώνα κατά των δικτύων των διακινητών και τη συνεργασία με την Τουρκία απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Η ανακοίνωση της γερμανοτουρκικής επιχείρησης έγινε πριν από την πρώτη διακυβερνητική γερμανοτουρκική διαβούλευση στο Βερολίνο, κατά την οποία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θα μιλήσουν κυρίως για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Πότσδαμ, Γερμανία
Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]