Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωπαϊκό φόρο βενζίνης για το προσφυγικό σκέπτεται ο Σόιμπλε


Το ενδεχόμενο επιβολής ευρωπαϊκού φόρου στην βενζίνη προκειμένου, σε περίπτωση ανάγκης, να εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αφήνει ανοιχτό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επίσης προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές χώρες, μέχρι τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

“Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης”, δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι έτσι θα είχαμε τα μέσα για μια ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι “η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων”.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που συνέβησαν στην Κολονία τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αποτελούν επιπλέον πίεση προκειμένου να εξευρεθεί γρήγορα μια λύση στο πρόβλημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

“Είναι αναμφισβήτητο”, λέει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές της χώρες, τα Βαλκάνια, μέχρι και η Ελλάδα. Σημειώνει ακόμη ότι αν το προβλημα λυθεί στα εθνικά σύνορα αντί για τα εξωτερικά, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και η Ευρώπη θα μπει σε μία ακομη κρίση.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Φ.Καραβίτη, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Βερολίνο, Γερμανία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Όταν οι τζιχαντιστές του ισλαμικού χαλιφάτου πάρουν την εντολή - οι διεθνιστές ξέρουν - τότε η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, θα αρχίσει να μαζεύει τα Κρύστλλα - μιας όχι και τόσο παλιάς Νύχτας - από τους δρόμους του Βερολίνου, του Μονάχου, της Κολωνίας κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση, πάντα είχα πρόβλημα με τη δυσλεξία.

      Όταν οι τζιχαντιστές του ισλαμικού χαλιφάτου πάρουν την εντολή - οι διεθνιστές ξέρουν - τότε η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, θα αρχίσει να μαζεύει τα Κρύσταλλα - μιας όχι και τόσο παλιάς Νύχτας - από τους δρόμους του Βερολίνου, του Μονάχου, της Κολωνίας κλπ.

      Διαγραφή
  2. Ο κος Σοιμπλε έχει δηλώσει πως η Ευρώπη χρειάζετα επιπλέον δεκάδες εκατμ εργατικά ξένα χερια για να ανταποκριθεί στις παραγωγικές της προκλήσεις (προφανώς επειδή όλοι οι... γηγενείς δεν γουστάρουν για να λερώνονται).
    Ας αφήσει επομένως τις "ανησυχίες", με ένα τηλεφώνημα η Τουρκία δεν θα άφηνε να περάσει ρουθούνι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους θέλει τους μετανάστες για δούλους, αλλά τι πειράζει να εκμεταλλευτεί τους χαζοευρωπαίους με την ευκαιρία για να βγάλει μερικά ακόμα εκατομμύρια;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]