Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό τις ευλογίες Πούτιν νέο κόμμα;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο πόλεμος στη Συρία και η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, τείνει να αλλάξει τα γεωπολιτικά δεδομένα της Μέσης Ανατολής, όπου διακυβεύονται ανυπολόγιστης αξίας οικονομικά συμφέροντα.

Αυτά τα δυο δεδομένα, είναι μια άριστη ευκαιρία για τη Ρωσία, ως μεγάλη κυρίαρχη δύναμη, να αλλάξει τις ισορροπίες σ΄ αυτήν την πολύπαθη και ευαίσθητη περιοχή προς το συμφέρον της.

Μεγάλη ανησυχία για την Ελλάδα

Ωστόσο, τη Ρωσία την προβληματίζει και την ανησυχεί η διαμορφούμενη κατάσταση στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα των Μνημονίων που στενάζει για άλλη μια φορά υπό τη Γερμανική μπότα του Εθνικοσοσιαλισμού. Όταν το Γερμανικό κράτος έχει υπό την κυριαρχία τις τηλεπικοινωνίες της Πατρίδος μας (θέλει να εξαγοράσει η Deutsche Telecom και το εναπομείναν 10% του ΟΤΕ που ανήκει ακόμη στο ελληνικό δημόσιο), και ελέγχει τα αεροδρόμια της χώρας, μετά την εκποίηση των 14 αεροδρομίων στη γερμανική Fraport. Με την αγορά αυτή, η Γερμανία αποκτά αεροπορικά αλλά – κυρίως – χερσαία σύνορα με την Ελλάδα!
Τα 14 αυτά πρώην Ελληνικά αεροδρόμια θα χρησιμοποιηθούν αύριο ή μεθαύριο από την Γερμανική κυβέρνηση για την μεταφορά Γερμανικής αστυνομίας ή πολιτοφυλακής, Γερμανικού στρατού, βαρέων όπλων πεζικού, στοιχείων πυροβολικού και ελαφρών αρμάτων μάχης, ΤΟΜΑ κλπ στην Ελλάδα, για την καταστολή των πολύ πιθανών κοινωνικών εκρήξεων και ταραχών στο Εσωτερικό της Χώρας μας, που αναμφίβολα θα επισυμβούν ως αποτέλεσμα της προϊούσας εξαθλίωσης πολυπληθών ομάδων του Ελληνικού λαού, τις οποίες η Ελληνική Αστυνομία δεν θα μπορεί να ελέγξει και να καταστείλει.
Η παρουσία Γερμανών ενόπλων στον Ελλαδικό χώρο θα σημάνει ασφαλώς και το τέλος της οποιασδήποτε φαντασίωσης σχετικής με την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την οποίαν υποθηκεύσαμε “αυτοβούλως” και “αμετακλήτως” με τα 3 Μνημόνια!

Προβληματισμός από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Άλλωστε, έγκυρες πληροφορίες μας, μας μεταφέρουν τον επιπρόσθετο προβληματισμό του Πούτιν για τις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό CNN, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο, εάν η Ελλάδα έχει δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, σύμφωνα και με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία. Και η απάντηση ήταν εξωφρενική για την αντίληψη κάθε νοήμονος ανθρώπου. Όχι δεν έχει αυτό το δικαίωμα, γιατί δεν είναι κυρίαρχο κράτος.

Όμως, ο Γενς Στόλτενμπεργκ συνέχισε την προκλητικότητά του λέγοντας: “…η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία και δικαίωμα για κατάρριψη έχει μόνο η Γερμανία. Από τη στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά”.

Να σημειωθεί πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είναι πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, αλλά προστατευόμενος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, αφού εκείνη ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον διορισμό του σ΄ αυτό το αξίωμα. Μια πρωτοβουλία που στήριξαν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και που θεωρώ πλέον πως θα πρέπει να ανησυχούν εντονότατα, από τη στιγμή που τα πλοκάμια της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας απλώνονται παντού και θυμίζουν ημέρες πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πιέζουν τον Πούτιν να αναλάβει πρωτοβουλίες

Η Ρωσική ελίτ (πολιτική, θρησκευτική, επιχειρηματική) πιέζει τον Πούτιν να αναλάβει πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια, αλλά κυρίως στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ευνοούν την Ορθόδοξη Ρωσία οι σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα. Όταν, ο καταδυναστευμένος ελληνικός λαός επαναστατεί κατά των εφαρμοσμένων πρακτικών των “ευρωπαίων εταίρων μας”, αλλά και από το γεγονός πως συλλήβδην το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της Πατρίδος μας είναι απόλυτα απαξιωμένο.

Έτσι, μια δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού στην Ελλάδα που θα τύγχανε ρωσικής υποστήριξης, φαντάζει πάρα πολύ έντονο αυτή τη στιγμή.

Αναθερμαίνει, μια απόφαση που είχε ληφθεί πριν από δυο χρόνια, όταν και έγιναν αρκετές συναντήσεις μεταξύ Πατριωτών που ανησυχούσαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με τον ρωσικό παράγοντα. Επί παραδείγματι, με το Ρωσικό Προξενείο στην Αθήνα.

Στη συνέχεια αυτή η προσπάθεια ατόνησε λόγω του γεγονότος πως ο ΣΥΡΙΖΑ αύξανε καθημερινά τα ποσοστά του και είχε δείξει πως η πολιτική του θα έχει προσανατολισμό και προς την Ρωσία. Ήταν δε, ενισχυτική αυτή η άποψη, γιατί σε προεξέχουσες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν άτομα που είχαν φιλορωσικό πρόσημο. Που όμως, μετά την “αποκόλληση” της “αριστερής πλατφόρμας” της ομάδος Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η προοπτική ναυάγησε οριστικά.

Κονσταντίν Μαλοφέεφ

Κλείνοντας, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στις διατυπωμένες θέσεις του Κονσταντίν Μαλοφέεφ σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο δισεκατομμυριούχος, Κονσταντίν Μαλοφέεφ λοιπόν, στον οποίο αποδίδουν ρόλο της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία, μιλάει για το πώς θέλει ο ίδιος να γίνει η Ρωσία. Μια Ρωσία που θα έχει ως δόγμα την “Ορθόδοξη συμμαχία” της Ρωσίας με την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Και στην ερώτηση: “Λένε πως συνδράματε προκειμένου να ανέβουν στην Ελλάδα φιλορωσικές δυνάμεις”, απάντησε:
“Οι επαφές μου με τους ευρωπαίους πολιτικούς έχουν αποκλειστικά κοινωνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Ας αναφέρουμε ξανά την Ελλάδα. Όλες οι σχέσεις με αυτή αναπτύχθηκαν από τα προσκυνήματά μου στο Άγιο Όρος. Οι Έλληνες Ορθόδοξοι αδελφοί μας και η μοίρα τους, εμένα προσωπικά με απασχολεί το ίδιο, όπως και η μοίρα των Σέρβων ή των Βουλγάρων!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]