Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κακός χαμός» με την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη!


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Τι έγινε συμπατριώτες; Τι είναι αυτό το πράγμα από χθες το βράδυ που ανακοινώθηκε ότι κέρδισε την μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης; Πραγματικός κακός χαμός!!! Το μενού των αντιδράσεων περιλαμβάνει τα πάντα… Από ελευθερωτής των δεινών μας μέχρι δωσίλογος και εκπρόσωπος των δανειστών και της τρόικας!!! Και όλα αυτά μόλις μέσα σε λίγες ώρες… Ούτε καν μία ημέρα!!!

Ειλικρινώς δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη απόλαυση από του να διαβάζει κανείς σήμερα τις αναλύσεις ή να βλέπει στην τηλεόραση ευσυγκίνητους δημοσιογράφους που κάθε τόσο δακρύζουν για τα αφεντικά τους που υποφέρουν από άδικες διώξεις, αν δεν καιγόταν το σπίτι μας. Μάθαμε για παράδειγμα ότι, ο κύριος Μεϊμαράκης έχασε γιατί τον στήριξε ο πολιτικά μουγκός εδώ και πάμπολλα χρόνια Κωστάκης Καραμανλής… Αλλά και ότι κέρδισε ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί την ομάδα των εθελοντών του την αποτελούσε κυρίως η νεολαία του κ. Καραμανλή!!! Δηλαδή πόσα χάπια πρέπει να πάρει κανείς με αυτή την ανάλυση; Τόση αγωνία να πειστεί ο κόσμος ότι εξακολουθεί να ρυθμίζει τα πράγματα στην Νέα Δημοκρατία ο πολιτικός τουρίστας της Ραφήνας, δεν έχουμε δει ούτε από τον πιο φανατικό Νεοδημοκράτη!

Για εμάς τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας είχε να επιλέξει ανάμεσα στο παλαιοκομματικό, το φθαρμένο, την πολιτική μαγκιά επιπέδου πεζοδρομίου, τον λαϊκισμό και ότι άλλο εκπροσωπούσε ο κύριος Μεϊμαράκης και σε έναν νέο άνθρωπο, με σπουδές, που μιλά τρεις ξένες γλώσσες, που έχει κολλήσει και ένσημα και που κουβαλά τις αντιπάθειες προς την οικογένεια Μητσοτάκη για πολλούς και διαφόρους λόγους. Και η επιλογή των νεοδημοκρατών ήταν σαφής. Ο κόσμος δεν πίστεψε ότι ο κ. Μεϊμαράκης με όλα αυτά τα «προσόντα» θα είχε το ειδικό βάρος να αντιπαρατεθεί και να κερδίσει ποτέ τον κύριο Τσίπρα. Τόσο απλά.

Το πραγματικό θέμα όμως είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Ο κύριος Μητσοτάκης αναλαμβάνει ένα κόμμα που είναι όχι απλά στην εντατική μονάδα αλλά κλινικά νεκρό… Έχει δεσμευτεί ότι σε 111 ημέρες θα αλλάξει τα πάντα μέσα στο κόμμα και αυτό μένει να το δούμε. Γιατί ανάλογα με αυτά που θα πράξει εντός του κόμματος, ο κόσμος θα εκτιμήσει και το αν θα μπορέσει να τον εμπιστευτεί αύριο για να κυβερνήσει την χώρα.

Επίσης δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Γιατί καλές είναι οι αλλαγές, καλές είναι οι μεταρρυθμίσεις αλλά όταν δεν υπάρχει αξιοκρατία τότε όλα πάνε στον κάλαθο των σκουπιδιών. Δεν θα πρέπει για παράδειγμα να απολυθούν οι αντίστοιχες «καθαρίστριες» του δημοσίου στην Συγγρού για να γίνει απλά οικονομία στο κόμμα. Ή να γίνουν απολύσεις για να φανεί ότι κάναμε απολύσεις και μαζεύουμε τα οικονομικά του κόμματος! Θα πρέπει να αλλάξει η δομή, η οργάνωση, να γίνει η Νέα Δημοκρατία ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα που θα στηρίζεται σε θεμέλια και όχι σε φαμίλιες, τζάκια, συναλλαγές κλπ.

Ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει επίσης να προσέξει πάρα πολύ ποιους θα έχει δίπλα του. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμπλακεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε σκάνδαλα ή ακόμη και σε «παρατράγουδα» δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή κοντά του. Η εικόνα για παράδειγμα του κυρίου Μαντούβαλου να κόβει βόλτες χθες στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη σαν να ήταν αυτός ο νικητής, μόνον αλγεινή εντύπωση μπορεί να προκαλέσει. Και σίγουρα αν προχωρήσει σε παρόμοιες επιλογές και φιλίες, το μέλλον του θα είναι ζοφερό. Συν τοις άλλοις τον κύριο Κυριάκο τον βαρύνει και τον ίδιο και την οικογένεια του οι σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και την εταιρεία SIEMENS. Για αυτό θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός και να μην δίνει δικαιώματα.

Οι άμεσες επιλογές που θα κάνει σε συνεργάτες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του προσωπικά αλλά και για αυτό της παράταξης που μόλις ανέλαβε τα ηνία. Όπως επίσης και οι σχέσεις του με τους πρώην αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας. Άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να εφαρμόσει το «μακριά και αγαπημένοι». Οι κκ Καραμανλής και Σαμαράς έχουν μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας που έλεγε και ο μακαρίτης ο Ανδρέας. Τελείωσε η προσφορά τους και για αυτό ο λαός τους έστειλε εκεί που ανήκουν! Στην λήθη! Δεν έχει να απολογηθεί ο νέος αρχηγός της ΝΔ για τίποτα από όσα έκαναν. Μόνον να διορθώσει τα τεράστια λάθη που έκαναν μπορεί.

Η Νέα Δημοκρατία στην πραγματικότητα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. Ως ένα νέο κόμμα, αλλιώς δεν έχει καμία τύχη. Βεβαίως σημαντικό ρόλο σε αυτά που θα προσπαθήσει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παίξει και ο κ. Μεϊμαράκης και εδώ θα δούμε αν εννοούσε και πίστευε πραγματικά όλα αυτά που έλεγε προεκλογικά. Αν δηλαδή θα «καθίσει στα αυγά του» αποδεχόμενος την ήττα ή θα αρχίσει από σήμερα κιόλας την εσωκομματική αντιπολίτευση. Θα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας στις εξελίξεις εντός και εκτός κόμματος.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «είμαι σίγουρος ότι μπορώ να νικήσω τον Αλέξη Τσίπρα»! Τον Ελληνικό λαό δεν τον απασχολεί αυτό. Τον λαό τον καίει όχι απλά τον απασχολεί πως θα βγούμε ως χώρα από την βαθύτατη ανθρωπιστική και οικονομική κρίση στην οποία βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος Τσίπρας και ο κάθε πρωθυπουργός έχει την ανάγκη μια ισχυρής αντιπολίτευσης η οποία θα βάζει πλάτη σε όλες εκείνες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και που θα αποτελεί τροχοπέδη σε όλες εκείνες τις αλλαγές που γίνονται απλά για να αποκομίσουν ακόμη περισσότερα κέρδη κάποιες ελίτ σε αυτή την χώρα ή ξένα «κοράκια» που καραδοκούν να μας φάνε και το μεδούλι…

Το γράφουμε και πιο πάνω. Όχι απολύσεις για τις απολύσεις… Τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, την δημοτική αστυνομία, όλους αυτούς τους ανθρώπους που απολύθηκαν τους πλήρωσε πολύ ακριβά η Νέα Δημοκρατία… Και χωρίς λόγο. Γιατί θα μπορούσαν να είχαν απολυθεί, όλοι οι αργόσχολοι, όλοι οι επίορκοι, όλοι οι ανίκανοι… Για αυτό γράφουμε ότι χρειάζεται τεράστια προσοχή από την κύριο Μητσοτάκη ειδικά στα πρώτα βήματα που θα κάνει από εδώ και πέρα γιατί θα είναι καθοριστικά για το μέλλον και του κόμματος του και της χώρας.

Κλείνουμε γράφοντας ότι ο Κυριάκος, όπως θέλει να τον αποκαλούν, έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία. Να αλλάξει την έννοια του κόμματος στην Ελλάδα. Αυτό που δεν κατάφερε δυστυχώς ούτε ο κύριος Τσίπρας μέχρι στιγμής. Και είχε στηρίξει επάνω του τόσες πολλές ελπίδες ο ελληνικός λαός. Δυστυχώς φρούδες ελπίδες, γιατί βλέπουμε τελευταίως να διορίζονται αβέρτα στο δημόσιο και σε ΔΕΚΟ οι συγγενείς και οι φίλοι των Συριζαίων… Ο Κυριάκος απέλυσε και ο Αλέξης προσλαμβάνει όχι μόνον όσους απέλυσε ο νέος αρχηγός της ΝΔ αλλά και όλο το σόι του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ο Εμμανουήλ Ροΐδης είχε περιγράψει κατά τον καλύτερο τρόπο τι είναι το κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι!!!

Για να δούμε λοιπόν η θητεία του Κυριάκου στην Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει κάτι σε αυτά ή απλά η ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη θα επαναληφθεί για άλλη μία φορά…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Δεν είναι η ΝΔ που πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν.
  Όλοι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν πολιτικό ρισετ και να αντιληφθούν πως πίσω από τα κόμματα και τις επίκαιρες προσωπικότητες, στην ουσία, η χώρα είναι μια επαρχία (περιορισμένων δικαιωμάτων) ενός γερμανικού κέντρου.
  Το εάν ο "νομάρχης" λέγεται πρωθυπουργός, έχει μικρό ενδιαφέρον για τα ζωτικά ενδιαφέροντα του ανώνυμου πλήθους.
  Πρωθυπουργός όμως των κομματικών και στελεχειακών δικαιώσεων ναι, εκεί παίζονται πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε Διογενη....ειλικρινα!!

  Ειναι δυνατον να εισαι τοσο αφελης;;;;

  Δεν εχεις καταλαβει ακομα τι λαμογια μπαινουν στη Βουλη και

  προβαλλονται ως "εθνοσωτηρες" ;;

  Πολυ απογοητευτικος εως θλιβερος αποδεικνυεσαι Διογενη!!

  Κριμα!!


  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εντελώς απογοητευτική η εικόνα του κώματος. Δεν ξέρω ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν αυτό το συνονθύλευμα, τους μόνους που μπορεί να εκφράσει είναι το Δ' ράιχ. Τι μπορεί να προσφέρει πολιτικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος; Υπερηφάνεια που που απέλησε ανθρώπους, τηλεφωνικό κέντρο τις siemens, απόφοιτος του γνωστού κολλεγίου.

  Αν ο Διογένης ο Κυνικός έδινε ανάλογες συμβουλές μ' αυτές του κειμένου στον Μ. Αλέξανδρο, τότε ο Μέγιστος ούτε μέχρι την Καβάλα δεν θα έφτανε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Kαι μόνο ὅτι πρόκειται για γόνο (και ἀπό ποιό τζάκι!),εἶναι ἑγγύηση σήψεως.
  Μπορεί τα κομματικά ζωντόβολα να ψήφισαν κάποιον που κατά βάθος θα ἤθελαν να του μοιάζουν,με τις γνωριμίες,τις διασυνδέσεις (το σπρώξιμο,δηλαδή),τα τηλεφωνικά κέντρα «δωράκι» ἀπό την Μιζενς,ὅτι τέλος πάντων διαφθείρει,ἀλλά τα ἴδια κομματικά ζωντόβολα δέν πρέπει να ξεχνοῦν ὅτι:
  α)Ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης και ὁ οἰκογενειακός του κύκλος δέν πρόκειται να μοιραστεί τις ἀγωνίες τους,κοινωνικές και ἐπαγγελματικές,διότι εἶναι...Μητσοτάκης,εἶναι ὁλόκληρο κατεστημένο ἀπό πίσω του.
  β)Ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης,ὅπως και ὁ πατέρας του,ὅπως και ὁ Κωστάκης Καραμανλής και ὁ θείος του,θεωρεί την ΝΔ περιουσιακό του στοιχείο προς νομή ἤ ἐξαργύρωση.
  Ἐάν ἔχει ἀναλάβει την ὅποια παρασκηνιακή δέσμευση,δέν θα διστάσει να ὀδηγήσει την ΝΔ στην ἐξαέρωση,ὅπως ὁ ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ,ἤ ὁ πατέρας του την Ἕνωση Κέντρου.
  γ)Τελευταίο,ἀλλά ὅχι λιγώτερο σημαντικό,ἀπλῶς ἀγνοημένο ἀπό τα κομματικά ζωντόβολα,ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης εἶναι ἑνδοτιστής στα ἑθνικά θέματα,καρμπόν -ἑντελῶς,μα ἑντελῶς συμπτωματικά- του ἰπεκτσή πατέρα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]