Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση και κράτος τζιχαντιστών!


Οι τζιχαντιστές "αποκεφαλιστές" είναι παιδάκια του νηπιαγωγείου μπροστά στον Τσίπρα και στο παρεάκι των στυγνών οικονομικών και εθνικών δολοφόνων που τον στηρίζει...

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Συνήθως για όλο τον δυτικό κόσμο η Κυριακή θεωρείται ότι μια ημέρα ηρεμίας, ανάπαυσης, για να αδειάσει το μυαλό από τα προβλήματα… Εμείς όμως κάναμε το λάθος και ανοίξαμε τον τηλεοπτικό δέκτη και είδαμε ένα εξαιρετικό δημοσιογραφικό αφιέρωμα της εκπομπής «διπλή ματιά» της κρατικής τηλεόρασης με θέμα οι ογκολογικοί ασθενείς και η πρόσβαση των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μετά από τα όσα ακούσαμε τα συναισθήματα μας άλλαξαν μονομιάς!

Κουβεντιάζουμε με τις παρέες μας ή την οικογένεια μας για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Οι δημοσιογράφοι σχολιάζουν την επικαιρότητα, και πολλές φορές μάλιστα αναφέρονται στις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών, που κρεμάνε, πετάνε από ταράτσες, αποκεφαλίζουν, καίνε ζωντανούς ανθρώπους και τελικά επειδή δεν μας καίει εμάς προσωπικά ένα θέμα αγνοούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τεράστιο πρόβλημα και δεν μιλά σχεδόν κανέναν για εκείνους.

Θα είμαστε πολύ σκληροί σήμερα και επίτηδες δεν θα αναφερθούμε σε κόμματα και πρόσωπα γιατί το θέμα δεν είναι κομματικό. Όλοι οι πολιτικοί έχουν συνεισφέρει στο να δημιουργηθεί αυτό το κράτος-τζιχαντιστής γιατί περί αυτού πρόκειται. Και εντάξει από κράτος πρόνοιας που ήταν μια φορά και ένα καιρό η χώρα μας, για την ακρίβεια παράλογης πρόνοιας όπου οι υγιείς ένεκα κομματικών και ψηφοθηρικών αναγκών ελάμβαναν επιδόματα αναπήρων, όπου οι τυφλοί οδηγούσαν ταξί ή νταλίκες φθάσαμε στο άλλο άκρο. Της απόλυτης αδιαφορίας για τους έχοντες ανάγκη!

Και αρχίζουμε με τα στοιχεία. 32% τον ογκολογικών ασθενών δεν έχει πρόσβαση στον γιατρό!!!

Η κατάσταση για τους καρκινοπαθείς ήταν τριτοκοσμική πριν από 2 χρόνια στην Ελλάδα… Σήμερα η κατάσταση δεν περιγράφεται με λόγια!!!

Η πρόσβαση για ακτινοθεραπεία καθυστερεί από 3 μέχρι 6 μήνες ή μπορεί και περισσότερο!!!

Από το 2012 έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο να πηγαίνουν στο Κοινωνικό Μητροπολιτικό Ιατρείο του Ελληνικού άτομα με διάγνωση καρκίνου που για 7-8 μήνες δεν είχα καμία πρόσβαση σε θεραπείες για την ασθένεια τους με αποτέλεσμα η κατάσταση τους να χειροτερεύει δραματικά!!!

Οι καρκινοπαθείς έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καρκίνο αλλά και μια οδύσσεια που συνεχίζει σε όλα τα επίπεδα και έχει να κάνει με την πρόσβαση σε γιατρούς, θεραπείες, φάρμακα κλπ!!!

Οι χημειοθεραπείες είναι το μοναδικό πράγμα που είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη ότι το 25% των ασθενών δεν παίρνει κανονικά τα φάρμακα του πχ λόγω κόστους ή το 40% καθυστερεί την θεραπεία γιατί λείπουν φάρμακα ή γιατί δεν έχει εύκολη πρόσβαση λόγω αποστάσεων, πολυκοσμίας κλπ στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ!!!

Από τα 65 μηχανήματα για τις ακτινοθεραπείες που έχει ανάγκη η χώρα μας τα κρατικά νοσοκομεία έχουν μόλις 27!!! Σε δέκα χρόνια είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσουν επιπλέον 8 μηχανήματα, αγοράστηκαν με ΕΣΠΑ 4 και λειτουργούν 2!!!! (Μπράβο σε όλες τις υπουργάρες μας…)

Το νοσοκομείο Αρεταίειο δεν δέχθηκε ασθενή με βιβλιάριο ασθενείας της πρόνοιας γιατί έτσι αποφάσισε η διοίκηση του!!! Βέβαια η πολιτεία άλλα έχει νομοθετήσει, αλλά ποιος ασχολείται με αυτές τις «λεπτομέρειες»!!! Τι να πρωτοπεί και να πρωτογράψει κανείς για αυτή την κατάσταση; Οι άνθρωποι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού έκαναν ότι μπορούσαν για να διορθώσουν και την συγκεκριμένη κατάσταση και άκρη δεν έχουν βρει ακόμη…

Και αυτά που αναφέρουμε ανωτέρω είναι ένα ελάχιστο δείγμα των απάνθρωπων συνθηκών που βιώνουν σήμερα πάρα, μα πάρα πολλοί συμπατριώτες μας. Δυστυχώς τα στοιχεία αυτά δεν βγαίνουν ευρέως στην δημοσιότητα, δεν καταμετρώνται και οι περισσότεροι εξ ημών, αν δε έχουμε κάποιο προσωπικό ή οικογενειακό παράδειγμα, δεν φανταζόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει με την κρίση. Από τι ασθένειες και προβλήματα υποφέρει ο κόσμος εξ αιτίας της κρίσης. Τι ασθένειες έχουν βγει στην επιφάνεια, τι αυτοάνοσα νοσήματα εμφανίζονται στους ανθρώπους εξ αιτίας της κρίσης. Ο Γερμανός γιατρός Ryke Geerd Hamer υποστηρίζει ότι καρκίνο παθαίνουμε όταν έχουμε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση, όταν η ζωή μας είναι ενάντια στο σκοπό της ψυχής, όταν πάμε εντελώς ενάντια στα συναισθήματά μας.

Σύμφωνα δε με τον νόμο του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον εν λόγω γιατρό «Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια». Αν πράγματι λοιπόν ισχύει ο νόμος αυτός καταλαβαίνεται τι επιπτώσεις έχει η κρίση αυτή πάνω στους ανθρώπους!!!

Κατά τα άλλα το πολιτικό σύστημα περί άλλα τυρβάζει! Το μόνο που απασχολεί την εκάστοτε κυβέρνηση είναι πως θα καταφέρει να επιβιώσει και να μείνει στην εξουσία, η δε αντιπολίτευση πως θα ανέβει στην εξουσία. Σήμερα αυτό ισχύει αν πχ καταφέρει πρώτα η αξιωματική αντιπολίτευση να εκλέξει νέο αρχηγό. Ευτυχώς βρέθηκε και η εταιρεία που θα κάνει τις εκλογές… Όχι τίποτα άλλο γιατί έτσι δεν θα χρειαστεί να «υποκλέψει» και τίποτα… Θα τα κάνει όλα όπως πρέπει και κυρίως νόμιμα… Τώρα αν το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα ψηφίσει ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ή αυτό που επιθυμούν διάφορα κέντρα του εξωτερικού, μικρή λεπτομέρεια!

Οι δε δηλώσεις του κ. Σόιμπλε τις τελευταίες ημέρες μόνον τυχαίες δεν ήταν. Είπε συγκεκριμένα ότι «Με την πολιτική του (ο κ. Τσίπρας) θα προκαλέσει τέτοιου μεγέθους καταστροφή στην Ελλάδα η οποία δεν θα έχει προηγούμενο στο τελευταίο μισό του αιώνα. Οδηγεί τους Έλληνες στην εξαθλίωση, αρνούμενος να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει για να μην πειράξει τους ψηφοφόρους του και κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους. Η προβληματική Δικαιοσύνη και το πελατειακό κράτος είναι από τις κύριες αιτίες για τα δεινά του ελληνικού λαού»… Όλα αυτά σύμφωνα με το ρεπορτάζ βεβαίως…

Και εμείς αναρωτιόμαστε… Είναι δυνατόν να μην βλέπουν οι Έλληνες πολιτικοί που τους οδηγούν συγκεκριμένα κέντρα; Είναι δυνατόν, με όλα τα λάθη που έχουν κάνει στην ζωή τους, να μην βάζουν ένα τέλος σε αυτά; Να πουν εντάξει, κάναμε ότι κάναμε τόσα χρόνια, φάγαμε ότι φάγαμε, κάναμε πλουσίους όσους κάναμε, αλλά εδώ και κάποια χρόνια φθάσαμε στο να «δολοφονούμε» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους!!! Και μάλιστα μιλάμε για τους τέλειους «φόνους» μια και δεν υπάρχουν στοιχεία... ούτε φονικά όπλα, ούτε αποτυπώματα, ούτε τίποτα… Μόνον νεκροί άνθρωποι που για πολλούς από αυτούς έτσι όπως ήταν η ζωή τους ο θάνατος είναι η λύτρωση από τα βάσανα που τους προκαλεί η ασθένεια τους και η ανυπαρξία πρόνοιας, υγειονομικής περίθαλψης και όλα αυτά…

Αν τελικά οι πολιτικοί είναι άνθρωποι, ας πάνε μια βόλτα στα νοσοκομεία, αρχίζοντας από τα ογκολογικά να δούνε τι περνά και πόσο υποφέρουν οι ασθενείς και οι δικοί τους άνθρωποι. Ας πάνε μια βόλτα στα κοιμητήρια όπου οι εκταφές που γίνονται είναι απίστευτες μια και ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα δημοτικά τέλη των κοιμητηρίων και μετά ας πάρουν τις όποιες αποφάσεις… Για νέους φόρους, για νέα χαράτσια, για νέες μειώσεις συντάξεων, για κατάργηση των επικουρικών προκειμένου να σωθούν οι συντάξεις (δεν πειράζει που θα σου κόψουν το ένα από τα δύο πόδια… και με ένα τα καταφέρνεις…) όπως μας λένε… Τόση καλοσύνη από τις κυβερνήσεις μας και τους δανειστές μας πώς να την αντέξουμε!!!

Εκτός και αν όλοι εφαρμόζουν τα λόγια του Βρετανού συγγραφέα Thomas Browne ότι «Ο θάνατος είναι η θεραπεία για όλες τις ασθένειες»… Αλλά να μας λείπει αυτή η θεραπεία τους!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]