Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ε.Ε. – ΝΑΤΟ, δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι Ελλάδος - Τουρκίας


Του Στέλιου Παπαθεμελή

Το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. γονάτισε εμπρός στον ωμό εκβιασμό των Νεοοθωμανών, άμεσων συνεργών του εγκληματικού Χαλιφάτου.

Οι έμφοβοι ηγετίσκοι της Ευρώπης παραδόθηκαν αμαχητί στις ακόρεστες αξιώσεις του τυχοδιώκτη σουλτάνου με αντάλλαγμα όχι να τους λύσει το εφιαλτικό προσφυγικό που ο ίδιος περιθάλπτει και δυναμιτίζει τόσο καιρό, αλλά απλώς να το καταπραΰνει – αν το κάνει και αυτό – οπωσδήποτε πάντως αναλώμασι της Ελλάδος. Του τα έδωσαν όλα: χρήμα, βίζες, διάπλατα ορθάνοικτες πόρτες, και το δουλεμπόριο δουλεμπόριο…

Το βρώμικο αλισβερίσι Άγκυρας - Τζιχαντιστών δεν ενόχλησε τους Δυτικούς. Υποκάρδιος μοναδικός πόθος τους να εξοβελίσουν την Ρωσία και να ανατρέψουν τον Άσαντ.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο Ερντογάν έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των Η.Π.Α., και είναι persona non grata για τον Πούτιν και τον Νετανιάχου, η Τουρκία στο Συμβούλιο Κορυφής γίνεται δεκτή εν χορδαίς και οργάνοις και περνούν όλα, μα όλα! τα αίτηματά της.

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής διά του «Σχεδίου Συνεργασίας Ε.Ε. - Τουρκίας εξεχώρησε στην γείτονα αρμοδιότητες και κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικά παραβιάζοντας προκλητικά Συμβάσεις ICAO, ΙΜΟ, Συνθήκη Παρισίων εις βάρος μας (ad hoc Κύρα Αδάμ, Liberal, 27/11/15).

Αν και οι νουνεχέστεροι στην Ε.Ε. είναι σίγουροι ότι η Άγκυρα τους «δουλεύει», υποκύπτουν στις πιέσεις της Μέρκελ, που φαντασιώνεται ότι μέσω Τουρκίας θα λύσει το δικό της ολοένα ενοχλητικότερο «προσφυγικό». Με τον πατροπαράδοτο γερμανικό φιλοτουρκισμό παρεμβαίνει αυτή σε Αθήνα και Λευκωσία σέρνοντάς μάς στην ύποπτη Τριμερή και σε δημόσια, εξ Αγκύρας παραίνεση Τσίπρα προς Αναστασιάδη για άνοιγμα των κλειστών κεφαλαίων Ε.Ε. – Τουρκίας. Φτάνει τόση «διάσωση» από Μέρκελ – Σόιμπλε. Χορτάσαμε!

Δεν προλάβαμε να χαρούμε τη σωστή κουβέντα του δικού μας: «Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους». Μόλις όμως μας…μάλωσε ο βεζύρης, τη μαζέψαμε. Και αυτός συνέχισε το «αλλαχ-άρεστο» έργο του: υπερπτήσεις εξοπλισμένων τουρκικών μαχητικών πάνω από 4 νησιά μας (1/12/15). Αφερίμ κουζούμ! Στο ίδιο κλίμα άθλιο δημοσίευμα των FT με απειλή έξωσής μας από τη Σέγκεν, επειδή «δεν φυλάγουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας»! Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!

Στη Μεγαλόνησο παίζεται ένα ετεροκατευθυνόμενο ύπουλο παιχνίδι. Τη στιγμή που συντελούνται ευνοϊκές γεωστρατηγικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή και τα εντοπισθέντα κοιτάσματα ανοίγουν νέους ορίζοντες, η εμμονή στα προηγούμενα ολισθήματα περί “χωριστής κυριαρχίας” και “πολιτικής ισότητας”, και στην «ανανική» προϊστορία της κυπριακής ηγεσίας οδηγεί νομοτελειακά στη νομιμοποίηση των τετελεσμένων του Αττίλα, διακαή πόθο του ξένου παράγοντα (διάβαζε Βικτώρια Νούλαντ).

Να «χαλιναγωγήσουμε» την Λευκωσία. Αλλά προϋποτίθεται ότι πατάμε γερά. Αλλιώς «τυφλός τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται» (Ματθ. 15,14).

Η επίσημη Ελλάς κατά κανόνα υποτιμά το ακαταμάχητο στρατηγικό πλεονέκτημα, την γεωπολιτική μας θέση. Αυτό μας καθιστά απαραίτητους και αναντικατάστατους. Αρκεί να μη σπεύδουμε «πρόθυμοι» και «δεδομένοι».

Ιδού στάδιον λαμπρόν για μια διεκδικητική και αληθινά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Όμως η διακυβέρνηση μιας χώρας έχει άλλου διαμετρήματος απαιτήσεις και η δυναμική διπλωματία είναι το πυρηνικό της όπλο.

Η στάση της Ρωσίας σε συσχετισμό με αυτήν του Ισραήλ διευρύνει τα όρια των ελληνικών ελιγμών σε Κυπριακό, Αιγαίο, Ενεργειακό. Οι Δυτικοί εξάλλου γνωρίζουν ότι: για την Άγκυρα το ISIS εξακολουθεί να μην είναι τρομοκρατική οργάνωση. Ο κολλητός του σουλτάνου και επικεφαλής της ΜΙΤ Φιντάν καλεί την Δύση να συνεργαστεί με το Χαλιφάτο, ενώ ο υιός Μπιλάλ ελέγχει το λαθρεμπόριο πετρελαίου του ISIS. Μπίζνες αισχίστου είδους!

Μόνον αφελείς εδώ και έξω πιστεύουν ότι η Άγκυρα μπορεί να είναι ειλικρινής ακόμη και στη συμφωνία επαναπροώθησης. Κούνια που τους κούναγε!

Αφελής ή μάλλον δόλιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Stoltenberg. [Τον «ξεγύμνωσε» προχθές στο CNN (www.youtube.com/watch?v=bRi3cFR8VKI) η Hala Gorani (χίλια μπράβο της!)] Δικαιολογούσε θρασύτατα την κατάρριψη του SU-24. Και όταν επιμόνως ρωτήθηκε για τις κατά συρροήν παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου ξεροκατάπινε – απτό στην οθόνη – χωρίς να απαντά, γεγονός που υποχρέωσε την έντιμη δημοσιογράφο να του καταλογίσει ότι «το ΝΑΤΟ εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά». Τελικά για τη Συμμαχία «άλλα’ν’τ’άλλα, κι άλλο της Παρασκευής το γάλα»!

Τα Διεθνή κοράκια (Σόρος-Πόλσον) έτοιμα να κατατρέξουν και τα «κόκκινα δάνεια» των δυστυχών Ελλήνων.

Αλλά κουράγιο αδέλφια. Μολονότι «η τύχη μας έχει τους Έλληνες ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και έως τώρα όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από εμάς και μένει και μαγιά» (Μακρυγιάννης). Είμαστε η μαγιά!





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]