Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Alert: Μήπως γνωρίζει κανείς που είναι η κυβέρνηση;


Είναι βέβαιο, πως πάλι θα επιχειρήσει να καλύψει την αδυναμία του ο κ. Τσίπρας να κυβερνήσει, με την προσπάθεια εύρεσης πολιτικής λύσης

Ματαίως θα αναμένει κάποιος αποτελέσματα, εάν επιχειρήσει να απαριθμήσει τα έργα της κυβέρνησης κατά το διαρρεύσαν έτος. Ένας χρόνος σχεδόν απραξίας και μη παραγωγής έργου, παρά μόνον κατεδάφιση πεπραγμένων των αστικών κυβερνήσεων, επειδή δεν προσιδιάζουν με το μαρξιστικό «νέο ύφος» που επαγγέλθηκε η κυβέρνηση.

Η Deutsche Welle, μεταφέρει άρθρο της Welt, όπου η Ελλάδα παρομοιάζεται με «ακυβέρνητο πλοίο». Δεν πρωτοτυπεί, αφού εδώ και καιρό στη Voria.gr γίνεται λόγος για «ακυβέρνητη κυβέρνηση».

Το άρθρο της Die Welt δημοσιεύθηκε εχθές στην Voria.gr, σημειώνω απλώς την διαπίστωση πως η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί και πάλι αναστάτωση στην Ευρώπη. Τίποτε σχεδόν δεν έχει γίνει, με τις ημερομηνίες αξιολόγησης να μετατίθενται, γεγονός που σημαίνει ότι μετατίθεται και η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη. Είναι βέβαιο, πως πάλι θα επιχειρήσει να καλύψει την αδυναμία του ο κ. Τσίπρας να κυβερνήσει, με την προσπάθεια εύρεσης πολιτικής λύσης. Έως πότε μπορεί να συμβαίνει αυτό; Η Ελλάδα είναι ήδη στην εντατική, και ζει απλώς με σωληνάκια.

Ο κ. Α. Τσίπρας, δικαιολογήθηκε το καλοκαίρι ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση έως τότε, επειδή όλη η δραστηριότητά του αφιερώθηκε στην «επιτυχία» του, της υπογραφής του επαχθούς Μνημονίου. Όμως, και οι 40 υπουργοί της κυβέρνησής του ασχολούνταν με αυτό το ζήτημα; Αγνοεί άραγε, πως και σε εποχές εμπόλεμης κατάστασης, η χώρα δεν παύει να διοικείται;

Ακόμη και αν γίνει η δικαιολογία παραδεκτή, πέρασαν από τότε άλλοι τέσσερις μήνες. Ποιο το έργο της ανασχηματισθείσας κυβέρνησης, που απαλλάχθηκε μάλιστα από την τροχοπέδη που έθεταν οι περί τον κ. Λαφαζάνη και την κα. Κωνσταντοπούλου (οι οποίοι, αγνοούντες και αυτοί τα περί την πολιτική, πίστεψαν όντως ότι το 60% του «όχι» στο δημοψήφισμα ήταν υπέρ των απόψεών τους, και έμειναν εκτός πολιτικής σκηνής).

Δόθηκε στον κ. Τσίπρα αρκετός χρόνος για να εγκλιματιστεί στην πραγματικότητα, και στις ουτοπικές επιδιώξεις των φοιτητικών του χρόνων, που φαίνεται πως παρέμεινε ακόμη στα χρόνια εκείνα της ανευθυνότητας. Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία, υπάρχουν όμως συμπεράσματα.

Δεν έχω πλέον καμιά αμφιβολία, πως δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα να κυβερνήσει. Το επικοινωνιακό χάρισμα, δεν αρκεί, και δεν μπορεί να θρέψει τον λαό. Μπορεί να έχει την βούληση (τώρα μάλιστα που έγινε πλήρως αποδεκτός από την υπερατλαντική δύναμη και γεύθηκε τα οφέλη της εξουσίας), αλλά δεν μπορεί.

Υπάρχουν πολλοί «ηγέτες» που δεν μπορούν, αλλά έχουν δίπλα τους πλειάδα ικανών στελεχών. Στην περίπτωσή μας ούτε αυτό συμβαίνει. Επέλεξε μεν ο κ. Τσίπρας τους εκλεκτότερους της Αριστεράς, αλλά αυτοί οι «εκλεκτότεροι» ήσαν επικοινωνιακά δημιουργήματα, όπως και ο ίδιος. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «αρχή άνδρα δείκνυσι». Τους είδαμε τους άνδρες και ταιριάζει γι’ αυτούς μια απάντηση σε ανάλογη περίπτωση του Ιωάννη Χρυσοστόμου «εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής».

Ο Ντε Γκωλ είχε πει, ότι η ικανότητα ενός ηγέτη κρίνεται κατά 50% από την ορθή επιλογή των συνεργατών του. Ο κ. Τσίπρας πολυάσχολος ων κατά τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια σε αλλότρια, δεν παρακολουθούσε τους «ιμπεριαλιστές» πολιτικούς, προτιμώντας να υιοθετήσει την σύσταση του Μάο, ο οποίος στο ρητορικό ερώτημα αν πρέπει να επιλέγει κάποιος τους ικανούς ή τους έμπιστους, τάχθηκε υπέρ των δευτέρων με το επιχείρημα ότι οι ανίκανοι πολιτικώς έμπιστοι θα καθοδηγούν και θα παρακολουθούν τους ικανούς υφισταμένους τους.

Αυτό έπραξε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά αφενός ο ίδιος είχε ικανότητες να τους κατευθύνει, αφετέρου λειτουργούσε ακόμη στοιχειωδώς η κρατική μηχανή. Σήμερα, που ο κ. Τσίπρας μιμείται ακόμη και τον ήχο της φωνής του Α. Παπανδρέου, υφιστάμενοι των ακατάλληλων έμπιστων πολιτικών, ανήκουν στον ίδιο «προοδευτικό» χώρο, με τις ίδιες ελλείψεις των προϊσταμένων τους.

Με έναν πρωθυπουργό που αδυνατεί να κυβερνήσει, με υπουργούς που ομφαλοσκοπούν επιδιώκοντας να υλοποιήσουν τα νεανικά απωθημένα τους, και με στελέχωση της υπουργικής ακολουθίας με κομματικούς φίλους, ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί. Αυτό φαίνεται άλλωστε, από την απουσία έργου (Για την έλλειψη και πολιτικού ήθους από κάποιους υπουργούς, δεν χρειάζεται να αναφερθώ ιδιαιτέρως - Καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα).

Μακεδών
Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]