Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο κόμμα Αλβανών UCKάδων ιδρύθηκε στα Σκόπια

Την ίδρυση νέου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια, με την επωνυμία «Ενότητα», γνωστοποίησε και επίσημα το Σάββατο ο πρώην στρατιωτικός διοικητής του «UCK» στην Σκόπια (των Αλβανών ενόπλων στα Σκόπια που το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις του κρατιδίου), Γκζιμ Οστρένι.

Ο Γκζιμ Οστρένι, ο οποίος το διάστημα 2005-2006 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων, θεωρείται η «ιερή εικόνα» του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια, του DUI, του Αλί Αχμέτι, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας.

Ο Γκζιμ Οστρένι ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλί Αχμέτι για αρκετά χρόνια. Στις διεθνοτικές συγκρούσεις του 2001, ο Αλί Αχμέτι ήταν ο πολιτικός διοικητής του «UCK» και ο Γκζιμ Οστρένι ο στρατιωτικός διοικητής.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα διαφοροποιήθηκε από τον Αλί Αχμέτι και από την ηγετική ομάδα του κόμματος αυτού, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί το DUI και των κρουσμάτων διαφθοράς και αναξιοκρατίας που εμφανίζονται στους κόλπους του κόμματος αυτού.

Ο Γκζιμ Οστρένι, κατά την παρουσίαση του νέου κόμματος, σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο των Σκοπίων, κατηγόρησε τα δύο κοινοβουλευτικά αλβανικά κόμματα στα Σκόπια (το συγκυβερνών DUI του Αλί Αχμέτι και το αντιπολιτευόμενο DPA του Μεντούχ Θάτσι) ότι έχουν γίνει «υποτελείς» του VMRO-DPMNE (του κόμματος του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Νίκολα Γκρούεφσκι).

Στο νέο κόμμα συμμετέχει και ένας από τους βουλευτές του DUI, ο Ζούλφι Αντέλι. Τον κορμό του νέου κόμματος, το ιδρυτικό συνέδριο του οποίου θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα, αναμένεται να αποτελέσουν δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του κόμματος του Αλί Αχμέτι.

Στο εσωτερικό του DUI, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχουν ξεσπάσει σοβαρές διαφωνίες και έντονες εσωκομματικές αντιπαλότητες, τις οποίες ο ηγέτης του κόμματος, Αλί Αχμέτι, αδυνατεί να ελέγξει.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]