Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απώλεια ελέγχου από την Ελλάδα στο θέμα της μετανάστευσης;

Σε όλες τις λεγόμενες «πιάτσες» των διακινητών-δουλεμπόρων στη Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Μερσίνα, Αλεξάνδρεια, Βηρυτό και αλλαχού η Ελλάδα θεωρείται πλέον «ξέφραγο αμπέλι». Υπάρχει τεράστια προπαγάνδα προκειμένου να πειστούν όχι μόνο οι Σύροι πρόσφυγες αλλά και πλήθη διαφόρων εθνικοτήτων να μετακινηθούν πάραυτα στην Ε.Ε. μέσω Ελλάδος.

Γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος
Πηγή RIMSE


Εάν δεν υπάρξουν αντίμετρα η Ελλάδα θα κληθεί να διαχειριστεί «ροή» τουλάχιστον 4.000 ατόμων ημερησίως από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τις αρχές του 2016 που θα έρχονται και -μαζικά- με παλαιά εμπορικά πλοία από τα Δυτικά, Νότιο-Δυτικά και Νότια. Ταυτοχρόνως θα αυξηθεί η «πίεση» στον Έβρο, αλλά και οι ροές με μεγαλύτερα σκάφη (τουριστικά, ιστιοφόρα, ψαράδικα) από τις Τουρκικές ακτές στο Αιγαίο. Αυτό σημαίνει ολική εκτιμώμενη «προσέλευση» 400.000 ατόμων μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Αρκεί να αναφερθεί ως ουσιαστικά λεπτομέρεια, ότι στο κέντρο των Αθηνών (πεδίο του Άρεως, Πλατεία Βικτωρίας, κ.α.) ακόμα και μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μπει στο «παιχνίδι» τις διακίνησης μεταναστών και αναρτούν στις βιτρίνες τους αφίσες και μπροσούρες σε διάφορες γλώσσες, που ζητούν χρήματα για να κανονίσουν μεταφορές παράνομες στα σύνορα.

Μεγάλες ομάδες διακινητών κατά κανόνα Πακιστανών, Σύρων και Κούρδων, σε καθημερινή αλλά και ολονύκτια βάση, στρατολογούν μετανάστες και εισπράττουν μεγάλα ποσά, άνω των 1.000.000 Ευρώ ημερησίως, για να διακινήσουν τους ανθρώπους αυτούς εκτός Ελλάδος, αλλά και για λοιπές διευκολύνσεις κατά την παραμονή τους. Όλα τα ανωτέρω μπορούν να διαπιστωθούν με απλή επιτόπια έρευνα και συζήτηση και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τις Αστυνομικές αρχές που περιπολούν.

Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να χαθεί πλήρως η έννομη τάξη στην Αθήνα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες αποβολής της Ελλάδος από τη συνθήκη του Σένγκεν, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 300.000 Έλληνες που εργάζονται στην Ε.Ε. κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι και να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες για την παραμονή τους σε χώρες όπως η Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, κ.τ.λ. Βεβαίως το θέμα είναι περίπλοκο, αλλά είναι δεδομένο ότι επιβαρύνεται η συμμετοχή της Ελλάδος στη συνθήκη ελεύθερης μετακίνησης και εγκατάστασης εργαζομένων στη Ένωση.

Απορίας άξιο είναι πως Σύροι (κατά δήλωση τους…) καταφέρνουν και επιβιβάζονται όχι μόνο σε εσωτερικές πτήσεις αερογραμμών στην Ελλάδα (κυρίως Αθήνα-Θεσσαλονίκη), αλλά υπάρχουν και αναφορές από ταξιδιώτες για επιβίβαση Σύρων και σε αεροδιαδρομές από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Εάν αυτό αληθεύει, πρόκειται για «δραματική» εξέλιξη, που δείχνει την κατάλυση του κράτους στη χώρα.

Είναι αδιανόητο να υφίσταται τέτοια ένδεια ελέγχου εισερχομένων και εξερχομένων στη χώρα (βλέπε παραπάνω αναφορά για ξέφραγο αμπέλι). Προφανώς και δεν είναι ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι ακολουθεί διαταγές, είτε επίσημες (αμφίβολο) είτε άρρητες.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω των εξελίξεων αυτών, της πρωτοφανούς κατάστασης, των φημολογιών που διασπείρονται ένθεν κακείθεν και της δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας, είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση τόσο των αρχών ασφαλείας της χώρας σε ύψιστο βαθμό, όσο και των ανωτάτων εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα ασφάλειας και της τήρησης των νόμων που καθιστούν οποιαδήποτε Πολιτεία, «Κράτος Δικαίου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]